Roda de premsa: La protecció dels centres educatius segregats a Catalunya. 2021

  • Data 17/11/2021

Catalunya ha experimentat un preocupant augment del nombre de centres segregats en els últims cinc anys degut en gran part a la inacció per part de les administracions.

Tot i la signatura del Pacte contra la segregació escolar i l’aprovació un marc normatiu que explicita que s’ha de fer una distribució equilibrada de l’alumnat, les Comissions de Garanties assignen l’alumnat de matrícula viva als centres segregats. I, encara que alguns municipis fa anys que detecten alumnat vulnerable per distribuir-lo equilibradament, la majoria dels territoris no en fan una detecció àmplia, que és el primer pas per poder revertir la segregació escolar.

El dimecres 17 de novembre de 2021 vam presentar el dossier La protecció dels centres educatius segregats a Catalunya-2021, que analitza les darreres dades disponibles sobre segregació escolar i assignacions de matrícula viva a Catalunya dels municipis de més de 10.000 habitants.

  • Ismael Palacín / director de la Fundació Bofill
  • María Segurola / responsable d’incidència i seguiment de polítiques contra la segregació escolar de la Fundació Bofill

Si vols saber-ne més:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar