Una exigència indefugible: La personalització de l’aprenentatge amb mirada 360

  • Data 13/05/2019

La recerca ens diu que els aprenentatges més sòlids i significatius, són aquells que aconsegueixen connectar els coneixements, les actituds i habilitats amb els interessos i les motivacions de l’alumnat, a vegades construint-ne de nous però partint d’allò que és proper i que s’adapta a les necessitats de l’aprenent. 

La personalització de l’aprenentatge és una estratègia que promou un disseny de l’oferta educativa tenint en compte els interessos de l’alumnat i reconeixent els  aprenentatges que es donen tant dins com fora del centre. Implica donar veu als aprenents i oferir-los la possibilitat d'una elecció sobre el que aprenen, quan ho aprenen i com ho aprenen. No està pensada per un sol col·lectiu, sinó que beneficia a totes les persones més enllà de la seva situació i entorn social. A més a més, estableix una comprensió holística i global en base a la qual, els centres, l’alumnat i les famílies participen de processos de treball i d’aprenentatge amb espais i temps educatius diversos, tant dins com fora de l’escola. 

Però què implica posar l’alumne al centre de l’aprenentatge i què significa traslladar aquesta personalització a l'educació connectant els aprenentatges del dins i fora de l'escola?. Quins són els obstacles a superar i quines estratègies estan posant en pràctica els centres? Quines avantatges suposa pel procés educatiu de l'aprenent? quins són els riscos que cal evitar? quins són els possibles eixos d'actuació pels centres educatius?

En el marc de la Crida #CentresEducatius360 us convidem a participar d’aquest diàleg obert a tothom on mantindrem un diàleg al voltant de la personalització de l’aprenentatge i el seu impacte alhora de millorar els aprenentatge i de reduir les desigualitats educatives de tot l’alumnat. 

Per fer-ho, comptarem amb Coral Regí, directora de l’Escola Virolai de Barcelona i amb Cèsar Coll, catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l'Educació a la Universitat de Barcelona i coordinador del grup de recerca sobre Interacció i Influència Educativa (GRINTIE)

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar