jornadeseducacioavuiok.jpg
15/10/2012
16:00h - 18:00h

I Jornades Educació Avui: Les prioritats educatives a Catalunya. 3 debats, 3 preguntes, 3 respostes

CCCB Veure mapa

Els dies 15 i 16 d’octubre la sala teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull les Jornades Educació Avui. Les prioritats educatives a Catalunya. 3 debats, 3 preguntes, 3 respostes, organitzades per la Fundació Jaume Bofill, amb l’objectiu de contribuir al debat sobre l’estat actual de l’educació a Catalunya i sobre els reptes que plantegen les dades presentades a l’Anuari 2011.

L’estat de l’educació a Catalunya. Anuari 2011,de la Fundació Jaume Bofill, dirigit per Miquel Martínez, catedràtic de Teoria de l’Educació de la UB, i Bernat Albaigés, psicòleg social i analista en educació, és una anàlisi exhaustiva de l’estat de l’educació —formal, no formal i al llarg de la vida— al nostre país. Un ampli equip d’experts ha col·laborat també en aquest treball. 

L’informe situa el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats al centre del debat i reclama que les politiques educatives es basin en dades i evidències de la recerca. Concretament, l’Anuari destaca que les principals estratègies per a l’èxit educatiu són la promoció de mesures d’equitat i d’acompanyament escolar, una nova política de beques i un millor accés a l’educació de 0 a 3 anys.

L’informe complet consta de tres volums. El primer, L’estat de l’educació a Catalunya. Anuari 2011, analitza la situació i l’agenda política, social i científica del país en educació; el segon, L’èxit educatiu a Catalunya. Indicadors dels sistemes educatius, fa una anàlisi exhaustiva de tots els factors de l’educació al país, i el tercer volum, El benestar als centres i en el professorat, és un estudi monogràfic que posa en relleu la importància d’un bon clima a l’escola en relació amb l’èxit educatiu.

I Jornades Educació Avui: Les prioritats educatives a Catalunya. 3 debats, 3 preguntes, 3 respostes
a
CCCB

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar