Crisi, trajectòries socials i educació (PaD)

Completat

Crisi, trajectòries socials i educació és la tercera d'una línia de recerca continuada sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD). Els autors de l'estudi, Xavier Martínez Celorrio i Antoni Marín Saldo, analitzen el període 2003 a 2009, un període històric i transcendental en el que la que la bonança econòmica dels anys 2003-2007 s'atura bruscament amb l'esclat d'una crisi sense precedents l'any 2008.

L’estudi es divideix en dues parts: una primera a on s’analitzen les trajectòries de mobilitat intrageneracional entre el 2003 i el 2009 i una segona, que aborda tres anàlisis complementàries: la importància creixent de l’educació terciària o superior (universitària i formació professional superior) com a “escut protector” davant la vulnerabilitat social, l’anàlisi de la participació en les activitats d’educació permanent a fi de comprovar la desigualtat d’oportunitats present en aquest subsistema i la igualtat d’oportunitats comparada entre països, tot mesurant la mobilitat relativa o fluïdesa social present en l’estructura social de Catalunya, Noruega, Holanda, França, la Gran Bretanya, Itàlia i el Japó.

#desigualtatspad

Video

No t’ho perdis

Les oportunitats socials a través de l'educació superior i permanent

Actes

Actes anteriors

Aliances

i col·laboradors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar