L’EDhack és un espai cívic on generar idees i projectes des de la col·laboració. En un EDhack, les persones que hi participen complementen experteses per trobar solucions i superar reptes educatius en un sentit ampli (feminismes, sostenibilitat, educació al llarg de la vida, cultura, etc.). És un laboratori educatiu comunitari de cocreació.
Laia Pineda
Llicenciada en sociologia (UAB) i postgrau en desenvolupament local i regional (UB). Els anys 2014-15 va formar-se en lideratge i innovació social a les organitzacions no governamentals (ESADE-URL). Des de l’any 2016 treballa com a cap de projectes a l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona, coordinant programes com el Parlen els nens i nenes o l’Observatori 0-17 Barcelona. Entre l’any 2001 i 2015 va ser cap de projectes a la Fundació Jaume Bofill, primerament coordinant l'enquesta Panel de Desigualtats Socials a Catalunya, posteriorment amb projectes d’avaluació i sistemes d’informació.
Compromesa amb la participació comunitària (consum responsable, mobilitat sostenible, educació i criança) basa el seu treball en els principis de la confiança, el treball en equip i una bona dosi d’entusiasme.
Projectes
Involucrats a la iniciativa
-
-
L'alta mobilitat social entre pares i fills del període 1955-2005 així com el paper clau de l'educació per afavorir el moviment de classes contrasta amb les dades 2003-2009, a on s'evidencia el fre a la mobilitat social, l'empobriment i la vulnerabilització.
-
Dades obertes per a la recerca en educació vol generar coneixement sobre les bases de dades que serien útils per a la recerca, la manera d’accedir-hi i l’opinió de la comunitat investigadora sobre les dades obertes.
-
El Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD) és una enquesta longitudinal que des del 2001 i fins el 2012 permet una mirada única sobre la realitat de Catalunya.
-
La recerca “L’impacte de la formació d'adults en les trajectòries laborals” s’emmarca en el projecte de recerca internacional Education as a Lifelong Process –Comparing Educational Trajectories in Modern Societies (eduLIFE) que parteix d’una visió longitudinal sobre les trajectòries educatives i té previst estudiar entre el 2012 i el 2015, l'educació infantil, l'educació secundària i terciària, la transició de l'escola al treball, i l'aprenentatge d'adults.
-
A la recerca "Educació i estabilitat laboral a Catalunya. Mobilitat entre ocupació estable, inestable i no ocupació, 2002-2012" s'analitza la mobilitat dels individus entre tres estats de relació amb l'ocupació, en funció del grau d’estabilitat: absència de vincle, vincle inestable i vincle estable amb el mercat de treball.
-
Crisi, trajectòries socials i educació és la tercera d'una línia de recerca continuada sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).
-
Educació i mobilitat social a Catalunya és la primera d'una línia de recerca sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).
-
-
Nova investigació amb les dades del Panel de Desigualtats a Catalunya (PaD) per respondre preguntes com: El nostre nivell educatiu afecta amb qui ens relacionem i de quines amistats ens envoltem? Podem establir relacions entre nivells educatius i cohesió social?
-
"Via Universitària" és una enquesta en línia als estudiants universitaris per tal de conèixer qui són, com és el seu pas per la universitat i què n’esperen.
-
El cicle de conferències "El valor social de la recerca" ha estat una de les vies per celebrar els 10 anys de l'enquesta Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD) juntament amb la publicació i difusió dels principals resultats del PaD en el seus primers 10 anys de vida.
Publicacions i vídeos
Contingut relacionat
Actes
Ha format part dels actes següents
-
EDhack Raval T’atreveixes a hackejar l’educació al Barri del Raval?
EDhack Raval T’atreveixes a hackejar l’educació al Barri del...
23 i 24/02/2018. Divendres de 18 h a 21 h i Dissabte de 8:30 h a 21:00 h
23/02/2018 17:00h - 20:00h
Museu Marítim de Barcelona, Sala Comillas – Avinguda de les Drassanes, s/n, Barcelona
Més informació -
Eines per l'Anàlisi de la realitat social
Eines per l'Anàlisi de la realitat social
...
05/10/2012 12:15h - 12:15h
Cercle d'Economia
Més informació
Notícies
Estigues informat