Educació i mobilitat social a Catalunya (PaD)

Completat

Educació i mobilitat social a Catalunya és la primera d'una línia de recerca sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).Els autors de l'estudi, Xavier Martínez Celorrio i Antoni Marín Saldo, fan una anàlisi inèdita entre els anys 1955 i 2009 sobre la mobilitat social dels catalans.

La mobilitat social és la mirada que busca conèixer fins a quin punt l'herència de classe dels pares condiciona la classe social que ocuparan els fills. Disposar de dades de diferents generacions possibilita comprovar si els destins de classe igualen, milloren o empitjoren en relació a la classe social dels pares. En aquesta recerca, els autors es formulen dues gran preguntes: la primera, si la pauta de mobilitat social catalana ha estat meritocràtica o adscriptiva; la segona, si l'estat del benestar ha contribuït a contrarestar els efectes de l'herència social i ha afavorit la igualtat d'oportunitats educatives entre els catalans. 

Aliances

i col·laboradors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar