Neurociència i educació: com podem jugar, aprendre i ser més creatius? (retransmissió en directe)

  • Date 11/11/2015

Paul Howard-Jones: l’aprenentatge a partir de la comprensió dels processos cognitius i la neurociència.

Howard-Jones destaca per haver estat mestre, inspector educatiu i, actualment, investigador i referent mundial en el desenvolupament d’estudis sobre com aplicar la neurociència per millorar l’ensenyament i l’aprenentatge i establir nous criteris en la teoria educativa alhora que concretant els nous descobriments en propostes de polítiques educatives.

Howard-Jones, ens apuntarà algunes claus per millorar l’aprenentatge a partir de la comprensió dels processos cognitius i la neurociència. A partir d’aquestes evidències i les conclusions de la seves investigacions debatrem sobre:

- Existeixen mites sobre el desenvolupament del cervell dels infants?

- Els jocs ofereixen experiències d’aprenentatge positives? Com poden ser aplicats en educació? Com podem jugar, aprendre i ser més creatius?

- Com influeix la tecnologia en els cervells dels infants?

- Hi ha algunes edats que són més importants que altres per l’aprenentatge?

- Com l’aprenentatge de noves habilitats canvia el cervell i impacte en com aprenem al llarg de la vida?

Debats d'Educació és un fòrum organitzat per la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya, amb la col·laboració del MACBA, que té per objectiu promoure el debat sobre temes d'actualitat i de fons que considerem claus en relació als reptes i problemes que ha d'afrontar l'educació en el context social, polític i econòmic que vivim.

Moderarà: Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill i Josep M Mominó, professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Conferència en anglès. Servei de traducció simultània al català. 

Segueix la jornada en directe per Twitter amb les etiquetes #debatseducacio o bé @UOCdirecte i @FundacioBofill

We use our own and third party cookies to improve the information that is made public on our website and to collect statistical information. If you continue browsing, please consider accepting its use. You can change the settings and learn more here.

Accept