Consell pràctics per a redissenyar la reunió d'inici de curs amb les famílies

Ara tot just fa un any que 30 centres educatius de Catalunya van fer una aposta decidida per a repensar les reunions d’inici de curs en el marc de la Crida #ReunióFamílies del projecte Educació Demà. Una crida que buscava crear dins els centres educatius una conversa de qualitat  i de confiança sobre el tipus de relació que volien tenir famílies i docents, i que cristal·litzava en la implementació de nous formats de reunions que donessin resposta a les necessitats comunes. 

Us apunteu a continuar el repte?

Si voleu unir-vos a aquest repte i cerqueu inspiració per a redissenyar les vostres reunions en aquest nou curs que tot just comença, aquí teniu el primer consell: exploreu les solucions innovadores que van cocrear els centres educatius participants. De ben segur que en podreu extreure aprenentatges potents que us ajudaran a desenvolupar tot el potencial ocult d’aquest primer contacte amb les famílies dels vostres alumnes. Podeu descobrir-les totes aquí!

A més, el moviment generat per la crida ha estat tan gran que aquí trobareu el segon consell que us donem: descobriu la segona evolució de solucions per a repensar les reunions amb famílies que diverses escoles i instituts han volgut compartir amb nosaltres a les xarxes socials a través de l’etiqueta #ReunióFamílies:

  • L’escola La Immaculada, per exemple, ha engegat la reunió d’inici de curs conversant amb les famílies a partir de l’art contemporani per compartir la quantitat de preguntes que pot generar en els seus fills i filles.
  • A l’escola Catalònia, les famílies han viscut una activitat gamificada per a descobrir quina era la convocatòria de reunió d’inici de curs. Mireu les diferents fotografies aquí i aquí!
  • Els alumnes de l’escola Font del Roure han preparat unes postals personalitzades per a les seves famílies i han escrit missatges sobre allò que els hi agrada més compartir amb elles. Amb aquesta activitat, docents i famílies han reflexionat sobre la importància del vincle famílies – escola tot recordant la il·lusió que a ells mateixos els feia quan els seus pares anaven a la reunió d’inici de curs de l’escola i els explicaven quina era la seva taula perquè poguessin veure on seia. I l’endemà, la curiositat de saber què els havien dit, si els havia agradat la mestra.

Encara necessiteu més informació?

Fruit de tota aquesta experiència aquí teniu el tercer consell, el més pràctic de tots: llegiu l’article en el que Sílvia Blanch, impulsora de la crida #ReunióFamílies, ha aglutinat i recollit tots els sabers generats durant tot aquest temps; activarà la vostra creativitat a l’hora de redissenyar aquest espai de vincle tan necessari entre famílies i escola. Hi trobareu recomanacions, consells pràctics, reflexions i exemples perquè dissenyeu una reunió d’inici de curs memorable!

Ep! I no us oblideu que la crida va generar una guia per a redissenyar la reunió amb les famílies que us pot guiar en tot el procés i que podeu descarregar aquí!

Bones reunions d’inici de curs!

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar