El programa Magnet a Catalunya ràdio!

Un museu i una escola treballant plegats

Interessant reportatge al Blog de Mestres de Catalunya Ràdio, en el qual s'explica l'aliança del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i l'escola Josep Maria de Sagarra, en el marc del programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu".

Tal com explica la directora del centre, Àngels Cases, l'escola Magnet es defineix perquè té eix vertebrador del currículum; que en el cas de l'escola Josep Maria de Sagarra és l'art. Yolanda Jolis explica que des del Macba s'ha creat un equip multidisciplinar i el que fa és estar al costat de l'escola per anar resolent els interrogants i les inquietuds dels més petits. L'objectiu d'aquesta escola és que els nens tinguin una nova mirada davant dels reptes que la societat els planteja i una capacitat de resoldre conflictes de forma creativa.

Aquesta aliança amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona busca també generar interrogants i inquietuds i a partir d'aquí s'engeguen molts ímputs en la persona. El que està clar és que aquesta escola no s'allunya del currículum oficial sinó que se li dóna una mirada diferent. Treballen amb idees, amb processos innovadors, deixar que els nens s'equivoquin i que ells mateixos rectifiquin.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar