Programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu"

RODA DE PREMSA: El dimecres 17 d'abril de 2013, a les 10.30 h a l'Escola Josep M. de Sagarra de Barcelona (Passeig de la Vall d'Hebron, 64-70), Joan Mateo, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, Joan Abellà, gerent del Museu d'Art Contemporani de Barcelona i Àngels Cases, directora de l'escola Josep M. de Sagarrra van presentar en roda de premsa l'inici del programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu".

També van assistir a la presentació Alba Espot, directora general d'Educació Infantil i Primària, Carme Massa, del Consorci d'Educació de Barcelona, Pere Arcas i Josep Sanz, de Televisió de Catalunya, Elisabetta Broglio, de l'Institut de Ciències del Mar (CSIC), M. Isabel Jiménez, de l'Escola Eduard Marquina, Jordi de Diego, de l'Escola Roser Capdevila, i José Manuel Celorio, de l'Institut Moisès Broggi. Reportatge del TN migdia de TV3 Reportatge al TN nit de TV3 NEIX MAGNET, UN PROGRAMA QUE PROMOU LA INNOVACIÓ EN ELS CENTRES EDUCATIUS A TRAVÉS D'ALIANCES AMB INSTITUCIONS CULTURALS I CIENTÍFIQUES DE REFERÈNCIA. 

La Fundació Jaume Bofill i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya promouen aquesta iniciativa, amb la col·laboració d'institucions culturals i científiques del territori i de les administracions locals. · El programa "MAGNET. Aliances per a l'èxit educatiu" té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució de referència. · Les institucions que hi participaran són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, música, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

· Les primeres institucions a participar-hi són el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Televisió de Catalunya - TV3, i l'Institut de Ciències del Mar (CSIC). ·El programa s'inspira en les magnet schools americanes, i se n'ha fet una adaptació a la realitat catalana. · El programa inicia una fase pilot a tres escoles de primària i a un institut, i s'anirà ampliant a més centres educatius en els propers anys:

- Escola Josep M. de Sagarra (Barcelona) amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

- Escola Eduard Marquina (Barcelona) amb l'Institut de Ciències del Mar (CSIC)

- Escola Roser Capdevila (Sant Joan Despí) amb Televisió de Catalunya (TV3)

- Institut Broggi (Barcelona) amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) Per a més informació, contacteu amb Roser Argemí a la Fundació Jaume Bofill (93 458 87 00) o bé a l'adreça magnet@fbofill.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar