Noves polítiques de petita infància

Completat

Les polítiques de petita infància es troben en la cruïlla dels debats sobre la conciliació, la qualitat educativa dels serveis de petita infància, el potencial per a l’equitat educativa i les necessitats de la infància i les famílies així com del debat sobre la privatització dels serveis públics, els nous models de gestió i l’eficiència de la despesa social. En el context internacional hi ha un interès renovat pel tema en clau de millorar els resultats acadèmics i la competitivitat dels sistemes. La realitat és que a Catalunya  ningú sembla estar satisfet amb el disseny de les polítiques de petita infància: cobertura, disseny institucional, falta de diversitat, model de gestió, equitat, finançament, etc. Són temes que apareixen desordenadament en el debat sobre què volem i quin model o models podem desenvolupar per satisfer la diversitat de necessitats socials i familiars.  

Volem elaborar una diagnosi sobre les polítiques de petita infància a Catalunya, que permeti entendre quins són els debats i com s'estan plantejant, a quina necessitat present i futura responen els serveis, quins són els actors principals i quines les evidències científiques disponibles. L’objectiu és disposar un estat de la qüestió que dibuixi línies de treball futur, tant en recerca com especialment en la recomanació de polítiques públiques.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar