L'educació que venç a la pobresa

  • Data 06/06/2024

La pobresa infantil mina les oportunitats vitals dels nens, nenes i adolescents que la pateixen, i representa un llast per al desenvolupament econòmic i social sostingut del país. Per això, reduir els elevats nivells de pobresa infantil que tenim a Espanya és tant una qüestió de justícia social com a garantia de progrés, benestar i cohesió social.

L'educació i les polítiques educatives poden revertir les desigualtats d'aprenentatges i èxits educatius, i a partir d'aquí contribuir a neutralitzar el cicle de reproducció de la pobresa i l'exclusió social. Però cal comptar amb una agenda de polítiques educatives que ofereixi oportunitats al conjunt d'alumnes, dins i fora de l'escola, amb recursos i apostes fermes en àmbits com l'educació de 0 a 3 anys, el reforç educatiu, l'orientació i la mentoria, les beques a la secundària, l'accés a les extraescolars o el suport a les famílies.

La Fundació Bofill, recollint l'evidència internacional i les bones pràctiques nacionals, articula una agenda de polítiques educatives contra la pobresa i l'exclusió social des de la infància. L'objectiu d'aquesta agenda, que ha comptat amb la col·laboració de la Plataforma d'Infància, és precisament debatre amb experts, entitats i autoritats polítiques com avançar en 10 àmbits d'acció clau, on l'educació venç la pobresa.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar