Benestar Digital | Com promoure pràctiques que mantenen l'equibiri entre tecnologia i benestar?

  • Data 05/06/2024

Ets un docent, directiu, polític, familiar d'un estudiant, o membre d'una entitat del tercer sector i vols conèixer en quin estat està el debat de la regulació de la IA al nostre voltant, i quines implicacions educatives comporta?

L’actual transició cap a una digitalització educativa en procés d’acceleració ha intensificat la reflexió sobre com regular l'exposició dels infants, adolescents i joves a les pantalles. Mentrestant, creix la preocupació respecte a un ús excessiu de dispositius i xarxes socials. Aquest fet sembla generar malentesos sobre les pantalles que poden associar-se a una baixada del rendiment acadèmic, o vinculats a altres trastorns de l’aprenentatge. Fet que comporta inseguretat, neguit i poca confiança a la comunitat docent, sempre a peu d’aula. Creiem que el debat no només hauria de considerar les quantitats d'hores davant de la pantalla, sinó també qüestions rellevants com els bons usos digitals que val la pena fomentar. En aquesta línia, és rellevant donar veu i exposar a la comunitat educativa casos pioners a trobar la fórmula idònia en l’equilibri en la utilització de pantalles, de la seva regulació, o de com explorar la parentalitat digital. És imperatiu anar més enllà de la simple quantificació del temps d'exposició per indagar i aprofundir en quina és aquesta exposició, en quines circumstàncies ocorre i amb qui. En aquest exploratori sobre #BenestarDigital mirarem d'indagar en aquesta perspectiva més matisada que ajuda a desenvolupar regulacions educatives que guiaran de manera efectiva i equitativa l'ús de la tecnologia a les aules, i més enllà.

PROGRAMA

17:15 h-17:30 h - Obrim portes i cafè de benvinguda

17:30 h-17:35 h - Benvingudes!

17:35 h-18:45 h - Diàleg exploratori: "Com promoure espais que garanteixen el benestar dels infants, alhora que els empodera digitalment i crítica?"

Amb:

Moderat per:

  • Coral Regí - Educadora i assessora en transformació educativa.

LA REPRODUCCIÓ EN LÍNIA FINALITZARÀ EN AQUEST MOMENT (els tallers no seran retransmesos)

18:45 h-19:45 h | En col·laboració amb l'equip Món digitat i educació de l'ICE de la UAB, creadors de l'eina I tu, ets digitalment responsable?

19:45 h - 20:00 h: Tancament i espai de treball en xarxa.

#NextGenerationEU #ngeucat #EquitatDigital

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar