Les reunions amb famílies, una palanca de canvi per millorar la relació família i escola?

 • Data 28/11/2017

Que passa quan un centre redissenya les reunions amb famílies tenint en compte les seves necessitats i punts de vista? Com impacta això en els infants i joves? S’inicien ponts de confiança que permeten alinear els esforços per un millor èxit educatiu de l’alumnat? Quines condicions ho fan possible? Quines estratègies funcionen millor per implicar a les famílies? Els centres que han participat a la crida #ReunióFamílies, com han superat les dificultats que han anat apareixent? Quins canvis han experimentat? Quins aprenentatges ha extret del seu procés? Queden reptes per endavant? 

Per tal de respondre a aquestes i a altres qüestions, us convidem a participar a la jornada final de la crida “Redissenyem la reunió amb famílies” impulsada des de la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració del  Departament d’Ensenyament i de la FAPAC, amb el convenciment que redissenyar la reunió amb famílies és un aspecte clau per a millorar la relació família i escola i un pas més en la transformació educativa que estem vivint. 

L’acte es durà a terme el dimarts dia 28 de novembre de 2017 a Barcelona, amb l’objectiu de compartir els aprenentatges i solucions que els centres participants a la crida han desenvolupat amb la involucració de la comunitat educativa. També vol ser un espai de reflexió i treball que comptarà amb la Sílvia Blanch impulsora i mentora de la Crida que conjuntament amb els centres participants compartirà els aprenentatges i els resultats obtinguts. I amb l’Alba Castellví, l’Anna Ramis i el Xavier Gimeno, mentors de la crida que desenvoluparan 3 talles simultanis en el que reflexionarem i mirarem de construir coneixement compartit al voltant de qüestions clau com: 

 •     Quan  deixes de treballar a favor de la confiança, la desconfiança apareix automàticament? Ponts per generar confiança
 •     Perquè no sempre flueix la comunicació?  Eines clau per una bona comunicació
 •     Tenir cura dels pares i mares  és tenir cura dels nens i nenes i nois i noies de l’escola? La cura de les persones també des de la relació escola-família

El programa de la jornada serà el següent:

18.00.  Benvinguda: Roser Argemí (Fundació Jaume Bofill)

18.05 Les reunions amb famílies: un punt de partida per a una relació família i escola més autèntica i propera. Sílvia Blanch (impulsora de la crida #ReunióFamílies, experta en petita infància i famílies, doctora en Psicologia de l'Educació, coordinadora del Grau d'Educació Infantil de la UAB i membre del BES). 

18.15 Taula Rodona: El procés de redisseny de la #ReunióFamílies: la veu dels protagonistes. 

 •     Marta Corella, Mare del Col·legi Badalonès
 •     Enric Reverter, Director de l'Escola Catalònia.
 •     Vicent Villena, coordinador pedagògic de l'Institut  Els Pallaresos
 •     Paula Valero, una alumna de l'Institut Europa. 

18.45 Lliurament de premis i presentació experiències guanyadores de la crida #ReunióFamílies

Lliuraran els premis: Gené Gordó (Subdirecció general de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa del Departament d'Ensenyament), Susana Canet (FAPAC) i Fathia Benhammou (Fundació Jaume Bofill)

19.15 Tallers simultanis: Com enfortir la relació família escola?

 •     Ponts per generar confiança. Anna Ramis
 •     Eines clau per a una bona comunicació. Alba Castellví
 •     La cura de les persones també des de la relació família-escola. Xavier Gimeno

20.00 Visita a l'exposició de pòsters dels centres educatius participants a la crida.

Ponents

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar