acte_formacioprofessional.jpg
05/02/2015
17:30h - 19:30h

Quin model de formació professional dual necessita Catalunya?

Palau Robert Veure mapa

 

Quins són els elements fonamentals que poden assegurar la qualitat del model? Quines millores aporta la formació professional dual a l'aprenentatge i ocupabilitat dels joves? La formació professional dual és la millor opció per a tots els alumnes i totes les empreses? Quins estandards d'aprenentatge s'han d'aplicar i qui els ha de definir?

A l'Aula també es presentarà el llibre Un model de formació professional dual per a Catalunya? Reptes en el disseny i implementació de la reforma; els autors del qual són Òscar Valiente (coordinador), Rosario Scandurra, Adrián Zancajo i Chris Brown.

Aquest informe té com a objectiu principal sistematitzar l'evidència internacional sobre aquells factors institucionals que es consideren clau per tal d'assegurar una implementació efectiva d'una política de formació dual. Quan es parla dels factors institucionals ens referim al conjunt de cossos administratius, normes i actors socials, així com a les pautes de relació entre ells, que configuren el marc institucional de governança del sistema de formació professional. 

Per tal de dur a terme aquesta tasca s'ha fet servir una versió adaptada de la metodologia de la revisió sistemática de literatura. Aquest mètode permet analitzar els resultats de recerques prèvies d'una manera pautada i transparent, i es considera una eina de gran utilitat per a la formulació de polítiques públiques fonamentades en l'evidència.

 Intervindran:

  - Òscar Valiente, professor de Sociologia de l'Educació a la Universitat de Glasgow i autor de "Un model de formació professional dual per a Catalunya? Reptes en el disseny i implementació de la reforma" .

 - Eloi Cortés, vicepresident primer del CNJC.

 - Narcís Bosch, director gerent del Consell General de Cambres.

 - Pilar Godínez, coordinadora CF d'òptica a l'Institut Joan Brossa.

  Moderarà: Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

  Accés lliure i gratuït. Si vols asistir de forma presencial, et pots incriure aquí: Inscripció presencial; i si vols seguir-ho en directe et pots inscriure aquí: Inscripció en directe.

  El debat es podrà seguir per streaming a través d'aquesta web, i també per twitter @FundacioBofill i amb el hastag #aulabofill.

Quin model de formació professional dual necessita Catalunya?
a
Palau Robert

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar