Aprenentatge Servei (ApS)

Completat

El projecte és un espai generador d'iniciatives i confluència d'accions encaminades a facilitar i reforçar els projectes d'aprenentatge servei amb la missió d'impulsar aquesta proposta educativa. En el camp de la intervenció social, avancem més en la difusió i l'arrelament de l’aprenentatge servei, una proposta educativa que fon intencionalitat pedagògica i intencionalitat solidària, i que millora la cohesió i l’èxit escolar. 

Des del projecte, reconeixem les bones pràctiques ja existents, valorem aquelles que són sostenibles i que creen xarxa social cooperativa i considerem que l’aprenentatge servei pren rellevància en el moment actual pel seu possible rol en l’educació per a la ciutadania, la vinculació amb una educació en valors experiencial i el lligam amb tots els moviments que vinculen l’escola amb la comunitat. 

Els darrers anys, ens preocupem per obrir nous àmbits d'implementació i per facilitar la millora de la qualitat dels projectes. Aquesta tasca la fem a través de materials, seminaris, jornades i convocatòries d'ajuts i obrir camps com aprenentatge servei i finances ètiques, aprenentatge servei i justícia global o aprenentatge servei i noves tecnologies. També ens preocupa l'avaluació dels projectes i hem treballat per facilitar reflexions i eines al voltant d'aquesta qüestió. 

A  aquesta tasca d’estendre i arrelar l’aprenentatge servei a diversos àmbits territorials i sectorials d'actuació dedica els seus esforços el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei. És un projecte compartit en el que treballem el Grup de Recerca en Educació Moral (GREM), l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) i el Grup de Recerca en Educació Intercultural (GREDI) de la Universitat de Barcelona, la Fundació Catalana de l'Esplai, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, la Fundació Escola Cristiana, LaFede.cat, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i la Fundació Jaume Bofill, la qual lidera i aixopluga el projecte.

Video

No t’ho perdis

Experiència APS- Trenquem el silenci!

Experiència APS - La Placeta

2a Jornada d'Aprenentatge Servei de L'Hospitalet

Experiència Aprenentatge Servei (APS): Conecta Joven

Experiència APS - Biabanca ètica

6a Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Aprenentatge Servei

Experiència APS - Ens acompanyem per créixer

Experiència Aprenentatge Servei - RobÈtica

Actes

Actes anteriors

Equip

Equip del projecte

Autors

Autors del projecte

Donen suportt

Aliances

i col·laboradors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar