En Federico Malpica @fedemalpica @EscalaEdu, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), explica que la innovació educativa té a veure amb la capacitat que tenen els docents per implementar segons quines metodologies a les aules, segons diuen informes i estudis internacionals recents. Cada docent, però, té la seva motxilla, amb les seves pròpies eines didàctiques per fer les classes.
El repte, segons en Federico, és gestionar aquestes motxilles docents, alienar el que hi ha a dins i poder, d’alguna manera, innovar. Ningú es pot treure aquesta motxilla, però sí que hi podem incorporar eines didàctiques comunes. En aquest sentit, fa una reflexió al voltant de dues consideracions: la primera gira entorn del com s’han aconseguit aquestes eines didàctiques i, en segon lloc, sobre la capacitat que tenim de compartir la nostra pràctica educativa.
«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO.
Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.
Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/