Comencem a preparar la crida oberta sobre biblioteques escolars

Hem començat els preparatius per una nova crida oberta que posarem en marxa el proper curs. Volem convidar els centres educatius a repensar, somiar i cocrear els usos de la biblioteca escolar per contribuir a uns aprenentatges més actius, més integrals, més respectuosos, més inclusius, més transformadors, més compromesos i significatius.

Per fer-ho s'ha constituït un seminari d'experts de diversos àmbits que ajudaran a definir el repte d'aquesta crida. En formen part Mònica Baró, Jaume Centelles, Àlex Cosials, Carme Fenoll, Anna Juan i Marta Roig; totes elles persones que han estat vinculades a l'impuls de la nova biblioteca escolar i a la promoció de la lectura i l'alfabetització informacional.

Amb aquesta crida es vol impulsar un procés participatiu i creatiu que ajudi a configurar nous usos de la biblioteca escolar al servei dels horitzons i les necessitats pròpies de cada centre educatiu, així com visibilitzar la força que pot tenir l'acció d'una biblioteca escolar viva quan s'orienta a donar suport als processos de transformació educativa dels centres, a dinamitzar culturalment l'escola i l'institut i connectar-los amb l'entorn des de la transversalitat, la innovació i el coneixement compartit.

Diverses entitats donen suport a aquesta crida, que serà presentada a la tardor del proper curs 2017/2018, i en la qual esperem sumar i promoure el compromís de tants i tants professionals que des de les escoles, els instituts, i les entitats han seguit incansablement promovent i reivindicant el rol central de la biblioteca escolar en un sistema educatiu avançat.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar