EDHACK, Un laboratori educatiu comunitari

Dinamitzem
El debat educatiu
Des de la Fundació Bofill volem imaginar nous futurs i les diferents maneres d’abordar-los per tal de facilitar eines que permetin a la gent afrontar reptes complexos amb més garanties.
Treballem per obrir camins que estimulin la reflexió sobre els reptes de l’educació al nostre país i contribueixin a construir consensos per abordar-los de la forma més efectiva.
Volem seguir marcant l’agenda educativa i imaginant les polítiques necessàries per combatre les desigualtats socials al nostre entorn. I ho volem fer sumant l’impuls, el coneixement i la implicació dels diferents agents polítics i socials.
Destacats
Articles, debats, vídeos, notícies…
Projectes
Debat educatiu
-
Edcamp és un moviment viral d’aprenentatge docent que en basa en la celebració de trobades autogestionades, gratuïtes i obertes a tothom amb la finalitat de compartir aprenentatges i inquietuds sobre temes educatius. Les trobades permeten desenvolupar-se personal i professionalment per transformar l’educació
Veure’n més
Obert -
L’EDhack és un espai cívic on generar idees i projectes des de la col·laboració. En un EDhack, les persones que hi participen complementen experteses per trobar solucions i superar reptes educatius en un sentit ampli (feminismes, sostenibilitat, educació al llarg de la vida, cultura, etc.). És un laboratori educatiu comunitari de cocreació.
Veure’n més
Obert -
Bona part dels reptes que té actualment plantejats l’educació al nostre país no són pas nous. Però adquireixen una rellevància especial en el moment actual; el context social i econòmic possibilita pensar en apostes educatives de més calat i ambició del que ho han vingut sent els darrers anys.
Veure’n més
Obert -
Un projecte que vol copsar prioritats i percepcions, valoracions i sensibilitats sobre l’educació del país.
Veure’n més
-
Les col·laboracions recollides en aquest Anuari 2020, a càrrec de deu experts coordinats per César Coll i Bernat Albaigés, aborden alguns dels desafiaments educatius més punyents que compartim amb els països del nostre entorn. I ho fan partint de la realitat del sistema educatiu català, de les seves fortaleses i febleses.
Veure’n més
-
A diferència de L'estat de l'educació a Catalunya amb qui s'alternarà anualment, aquest anuari té la vocació d’abordar un seguit de desafiaments d’especial rellevància i actualitat per a la política educativa del nostre país. El llistat de reptes d’aquest anuari 2018 ha estat construït mit…
Veure’n més
-
Quina és l’evolució de l’educació al nostre país? Quins efectes ha tingut la crisi sobre la qualitat i l’equitat en educació? Com estan influint els canvis demogràfics o les polítiques educatives dels últims anys? Quines són les prioritats que han d’orientar la reinversió en educació en un es…
Veure’n més
-
L'Anuari dels reptes educatius aborda alguns dels principals reptes del sistema educatiu català a partir d'un treball qualitatiu d'anàlisi i discusió en seminari. Aquest anuari posa l’èmfasi en el diagnòstic compartit i sobretot en les propostes per a l’acció a curt, mig i llarg termini en matèria de gestió i política educativa.
Veure’n més
-
L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2013 aporta elements per comprendre l'evolució de l'educació al nostre país i les seves principals cruïlles i tendències.
Veure’n més