Fundació Bofill

Magnet: Aliances per a l'èxit educatiu

MAGNET: ALIANZAS PARA EL ÉXITO EDUCATIVO

Obert

Centres educatius que transformen per capgirar la segregació escolar; equips compromesos amb l’equitat educativa i amb el futur dels infants i adolescents; docents que repensen i adapten metodologies i horaris escolars per treballar de manera més competencial; institucions d’excel·lència implicades en l’educació que transfereixen el seu coneixement amb finalitat social; famílies implicades que matriculen els seus fills en escoles amb molta diversitat; alumnes que aprenen més i millor i que incrementen les seves expectatives educatives; ajuntaments que aposten per l’escolarització equilibrada… Tot això són les aliances Magnet!

El programa Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu acompanya els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte transformador en aliança amb una institució d’excel·lència. Aquesta col·laboració entre el centre educatiu i la institució ha de permetre a l’escola o institut desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que esdevingui en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. El programa està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

Qui impulsa el programa Magnet?
La Fundació Bofill, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB uneixen esforços per fer front a la problemàtica de la segregació escolar a través del programa Magnet, amb la col·laboració dels municipis.

Video

No t’ho perdis

Magnet: 10 anys d’aliances que capgiren la segregació escolar

Magnet: 10 anys d’aliances que capgiren la segregació escolar. Resum 6 min.

10 anys Magnet, 10 experiències de transformació educativa

Visites entre centres per millorar l'aprenentatge. David Vilalta

Seguim apostant per la mentoria perquè més alumnes continuïn estudiant!

Projecte Magnet: Institut Fort Pius i Fab Lab Barcelona

Projecte Magnet: Institut Rocagrossa i CEAB-CSIC

Projecte Magnet: Escola Margalló i Gran Teatre del Liceu

Coordinació

Coordinadors del projecte

Equip

Equip del projecte

Aliances

i col·laboradors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar