Fundació Bofill

Magnet: Aliances per a l'èxit educatiu

Obert

Centres educatius que transformen per capgirar la segregació escolar; equips compromesos amb l’equitat educativa i amb el futur dels infants i adolescents; docents que repensen i adapten metodologies i horaris escolars per treballar de manera més competencial; institucions d’excel·lència implicades en l’educació que transfereixen el seu coneixement amb finalitat social; famílies implicades que matriculen els seus fills en escoles amb molta diversitat; alumnes que aprenen més i millor i que incrementen les seves expectatives educatives; ajuntaments que aposten per l’escolarització equilibrada… Tot això són les aliances Magnet!

El programa Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu acompanya els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte transformador en aliança amb una institució d’excel·lència. Aquesta col·laboració entre el centre educatiu i la institució ha de permetre a l’escola o institut desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que esdevingui en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. El programa està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

Qui impulsa el programa Magnet?
La Fundació Bofill, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB uneixen esforços per fer front a la problemàtica de la segregació escolar a través del programa Magnet, amb la col·laboració dels municipis.

Vídeos

No t'ho perdis

Projecte Magnet: Escola Miralletes i el CosmoCaixa ⚙

7a Jornada Magnet: jo formo part del canvi, Màrius Martínez

Projecte Magnet: Escola Mas Casanovas, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau Recinte Modernista

Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu

Com començar una aliança magnet?

El paper del partner a les aliances Magnet

Quins són els impactes del programa Magnet? Innovació per combatre la segregació escolar

Projecte Magnet: Escola Pau Casals i Filmoteca de Catalunya

Coordinació

Coordinadors del projecte

Equip

Equip del projecte

Aliances

i col·laboradors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar