Èxit de convocatòria de la crida Hack the School!

Més de 170 centres educatius de Catalunya han presentat propostes de redisseny dels seus espais escolars

Volem celebrar la resposta massiva a la crida Hack the School impulsada per la Fundació Jaume Bofill, en la qual 176 centres educatius han presentat la seva candidatura per a redissenyar un dels seus espais escolars amb tota la comunitat educativa. 

El termini per a presentar propostes a Hack the School va finalitzar el dia 1 de febrer de 2017 i el proper pas serà analitzar totes les iniciatives rebudes per part d’un comitè independent durant la fase de selecció

Per tal d’identificar els 30 centres educatius que participaran en la Crida es tindran especialment en compte aquelles propostes en les quals:

  • El canvi dels espais respongui a una necessitat real en la vida del centre educatiu: Hack the School cerca una millora en el potencial pedagògic dels espais i la interacció i convivència humana.
  • El projecte sigui sostenible i viable.
  • L’equip motor de la proposta sigui divers i es compti amb professorat, famílies, alumnat i altres membres de la comunitat educativa.
  • Hi hagi un alt grau de participació per part de tots els membres de la comunitat educativa, en diversos moments i de manera significativa.
  • On les estratègies de difusió per a comunicar el procés de repensar l’espai escolar del centre siguin àmplies, usin les xarxes socials i que involucrin a tota la comunitat educativa (revista escolar, blog de l’AMPA, etc.).

La decisió sobre els centres educatius seleccionats es comunicarà als sol·licitants no més tard del 13 de febrer de 2017, i el llistat complet es podrà consultar aquí

A continuació, els centres educatius finalistes iniciaran la fase de cocreació i prototipat amb l’acompanyament de professionals voluntaris de l’arquitectura i el disseny. L’assignació del tàndem centre + arquitecte – dissenyador es realitzarà durant un taller de presentació del Toolkit metodològic de la Crida previst pel dissabte 18 de febrer a l'Auditori del Convent dels Àngels del MACBA (Plaça dels Àngels, 8,  Barcelona).

El termini per tal que arquitectes - dissenyadors presentin les seves candidatures per  acompanyar un centre educatiu finalitzarà el proper 8 de febrer de 2017. 

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar