Nova convocatòria de beca d’investigació i transferència educativa a l’OCDE

La Fundació Jaume Bofill, en col·laboració amb l'OCDE, obre una nova edició de la convocatòria de beca adreçada a investigadors i investigadores que vulguin fer una estada a la Direcció d'Educació de l'OCDE, amb seu a París. L'estada permet treballar en una institució de referència en recerca comparada a nivell internacional sobre l'assessorament i l'aprenentatge mutu dels sistemes educatius dels diferents països.

Amb aquesta iniciativa volem invertir eficaçment en:
- La millora i el desenvolupament de la recerca i la prospecció a Catalunya de les qüestions més rellevants en educació, tot oferint a una persona investigadora la possibilitat de treballar amb un equip internacional pioner en la recerca en educació. 
- La transferència de coneixement útil i d'experiències reeixides en l'àmbit internacional al context català, i concretament als debats i projectes propis de la Fundació Jaume Bofill.

 

MODALITAT I DOTACIÓ 

- Beca d'investigació per fer una estada a la Direcció d'Educació de l'OCDE amb seu a París.

- L'estada començarà al gener de 2015 per un període de sis mesos prorrogables fins a un any.

- La dotació màxima és de 27.000 euros (13.500 euros per cada semestre, a revisar en cas que hi hagi altres fonts d'ingressos fixos) i el bitllet d'anada i tornada.

- La persona becària s'integrarà a un projecte de la Direcció d'Educació amb un tutor de recerca. 

- Aquesta persona participarà en la publicació d'informes i working papers oficials de l'OCDE, així com en la identificació d'experts educatius i xarxes internacionals de referència. 

- Des de la Fundació Jaume Bofill es farà un seguiment del seu treball d'investigació i del desenvolupament del projecte. 

- La beca contempla el compromís d'unes estades, al començament i al final d'aquesta, a la seu de la Fundació Jaume Bofill i la dedicació d'un temps, durant l'estada a l'OCDE, a la transferència i difusió de coneixements en l'àmbit català: informes periòdics, sessions monogràfiques i participació en jornades i seminaris de la Fundació. 

 

REQUISITS DE LES PERSONES CANDIDATES

- Els sol·licitants hauran d'estar en possessió d'un títol de màster en l'àmbit de les ciències de l'educació, sociologia, psicologia, ciències polítiques, economia o relacionat amb la innovació.

- Preferiblement estar estudiant un doctorat o haver-se doctorat.

- Destresa investigadora demostrable, capacitat per identificar autors de referència, experiència amb utilització de mètodes quantitatius i qualitatius. 

- Estar familiaritzat amb les tasques de l'escola, del professorat i de l'ensenyament i tenir capacitat per valorar-les des del punt de vista professional. 

- Imprescindible un nivell alt d'anglès i català parlat i escrit (els sol·licitants seleccionats hauran de realitzar una prova d'anglès). 

- Es tindrà en compte la capacitat d'investigació en altres idiomes. 

- Capacitat de redacció de resultats de forma propositiva, enfocada a la recomanació de polítiques públiques i bones pràctiques. 

- Interès per la innovació i la recerca de noves formes d'ensenyament i de resolució de problemes. 

- Es valoraran els coneixements de referències bibliogràfiques internacionals en l'àmbit de l'educació.

- Capacitat de visió global i de treball amb certa autonomia, sempre respectant les directrius mestres dels projectes. 

- Capacitat de lectura crítica des d'una perspectiva tant política com professional i d'elaborar feedbacks de forma propositiva. 

- Es valorarà la capacitat de donar feedback sobre la comprensibilitat i la formulació estilística de les publicacions en anglès vist des d'una perspectiva de no-nadiu. 

- Es valorarà experiència en recerca comparativa a nivell internacional. 

- Es valorarà la trajectòria i l'interès en la millora i el desenvolupament de la recerca en educació i desigualtat social a Catalunya. 

- Es valorarà l'experiència en l'ús d'eines informàtiques per treballar amb diferents formats gràfics. 

- Capacitat de treball en equip. 

- Preferiblement haver nascut després de 1975.

CANDIDATURA I TERMINIS

El darrer dia per a la presentació de la candidatura i la documentació és el 5 de desembre de 2014. Caldrà enviar a l'adreça becaocde@fbofill.cat la documentació següent: 

 - Sol·licitud de participació a la present convocatòria que es pot obtenir en els documents adjunts al final d'aquesta pàgina.

 - Currículum en anglès que demostri la teva adequació als requisits de la convocatòria.

 - Carta de presentació i motivació en anglès.

PROCEDIMENT DE SELECCIÓ

Una comissió interdisciplinària formada per persones investigadores, expertes universitàries i el responsable dels projectes internacionals de la Fundació Jaume Bofill farà la primera selecció de cinc candidatures. La comunicació als 5 finalistes serà al dia 22 de desembre a partir de les 17 h. Les persones seleccionades faran una prova d'anglès entre 13 i el 15 de gener. Les persones seleccionades hauran de fer una entrevista amb una comissió de l'OCDE i aquesta prendrà la decisió definitiva (idioma de l'entrevista: anglès). 

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar