Nova convocatòria de beca d'investigació i transferència educativa a l'OCDE 2016-2017

 

(Sol·licitud de participació a la present convocatòria disponible al final d'aquesta pàgina)

La Fundació Jaume Bofill, amb el suport de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, ofereix una beca adreçada a investigadors i investigadores que vulguin fer una estada a la Direcció d'Educació de l'OCDE a París. La beca ofereix la possibilitat de treballar en una institució de referencia en el camp de la recerca comparada d’àmbit internacional sobre l'assessorament i l'aprenentatge mutu dels sistemes educatius dels diferents països. 

 

 

Aquesta iniciativa té l’objectiu:

- Millorar el desenvolupament de la recerca i la prospecció a Catalunya de les qüestions més rellevants en educació, tot oferint a una persona investigadora la possibilitat de treballar amb un equip internacional pioner en la recerca en educació. 

- Contribuir a la transferència de coneixement útil i d'experiències reeixides en l'àmbit internacional al context català, i concretament als debats i projectes propis de la Fundació Jaume Bofill.

Per això, busquem a una persona capaç de:

- Identificar alguns dels principals investigadors / autors sobre educació, la pedagogia i la innovació.

- Comprendre el resultats i idees clau de la recerca d’aquests investigadors / autors de referència (certa comprensió de l'ensenyament / educació, i interès per la innovació).

 - Expressar arguments en llengua anglesa de forma clara i concisa.

MODALITAT I DOTACIÓ 

- Beca d'investigació per fer una estada a la Direcció d'Educació de l'OCDE amb seu a París.

- L'estada començarà l’abril de 2016 per un període de sis mesos prorrogables fins a un any.

- La dotació màxima és de 27.000 euros (13.500 euros per cada semestre, a revisar en cas que hi hagi altres fonts d'ingressos fixos) i el bitllet d'anada i tornada.

- La persona becària s'integrarà al projecte INNOVATIVE PEDAGOGIES FOR POWERFUL LEARNING, en el marc del treball que s’està duent a terme sobre Innovative Teaching for Effective Learning (ITEL), amb la intenció de contribuir de manera significativa a la feina que el Centre for Educational Research and Innovation (CERI) lidera dins l’OCDE en el camp de la pedagogia.  

- Aquesta persona participarà en la publicació d'informes i working papers oficials de l'OCDE, així com en la identificació d'experts educatius i xarxes internacionals de referència. 

- Des de la Fundació Jaume Bofill es farà un seguiment del seu treball d'investigació i del desenvolupament del projecte. 

- La beca contempla el compromís d'unes estades, al començament i al final d'aquesta, a la seu de la Fundació Jaume Bofill i la dedicació d'un temps, durant l'estada a l'OCDE, a la transferència i difusió de coneixements en l'àmbit català: informes periòdics, sessions monogràfiques i participació en jornades i seminaris de la Fundació. 

REQUISITS DE LES PERSONES CANDIDATES

- Els sol·licitants hauran d'estar en possessió d'un títol de màster en l'àmbit de les ciències de l'educació, sociologia, psicologia, ciències polítiques, economia o relacionat amb la innovació.

- Preferiblement estar estudiant un doctorat o haver-se doctorat.

- Destresa investigadora demostrable, capacitat per identificar autors de referència, experiència amb utilització de mètodes quantitatius i qualitatius. 

- Estar familiaritzat amb les tasques de l'escola, del professorat i de l'ensenyament i tenir capacitat per valorar-les des del punt de vista professional. 

- Imprescindible un nivell alt d'anglès i català, parlat i escrit (els sol·licitants seleccionats hauran de realitzar una prova d'anglès). 

- Es tindrà en compte la capacitat d'investigació en altres idiomes. 

- Capacitat de redacció de resultats de forma propositiva, enfocada a la recomanació de polítiques públiques i bones pràctiques. 

- Interès per la innovació i la recerca de noves formes d'ensenyament i de resolució de problemes. 

- Es valoraran els coneixements de referències bibliogràfiques internacionals en l'àmbit de l'educació.

- Capacitat de visió global i de treball amb certa autonomia, sempre respectant les directrius mestres dels projectes. 

- Capacitat de lectura crítica des d'una perspectiva tant política com professional i d'elaborar feedbacks de forma propositiva. 

- Es valorarà la capacitat de donar feedback sobre la comprensibilitat i la formulació estilística de les publicacions en anglès vist des d'una perspectiva de no-nadiu. 

- Es valorarà experiència en recerca comparada a nivell internacional. 

- Es valorarà la trajectòria i l'interès en la millora i el desenvolupament de la recerca en educació i desigualtats socials a Catalunya. 

- Es valorarà l'experiència en l'ús d'eines informàtiques per treballar amb diferents formats gràfics. 

- Capacitat de treball en equip. 

- Preferiblement haver nascut després de 1976.

CANDIDATURA I TERMINIS

El darrer dia per a la presentació de la candidatura i la documentació és el 29 de febrer de 2016. Caldrà enviar a l'adreça becaocde@fbofill.cat la documentació següent: 

 - Sol·licitud de participació a la present convocatòria (vegeu documents adjunts).

 - Currículum en anglès que demostri la teva adequació als requisits de la convocatòria.

 - Carta de presentació i motivació en anglès.

PROCEDIMENT DE SELECCIÓ

Una comissió interdisciplinària formada per persones investigadores, expertes universitàries i el responsable dels projectes internacionals de la Fundació Jaume Bofill farà la primera selecció de cinc candidatures. Les cinc persones seleccionades faran una prova d'anglès a la seu de la Fundació Jaume Bofill i un test online amb l’OCDE. Dels resultats d’aquestes proves es seleccionaran 3 finalistes, que viatjaran a París per entrevistar-se amb una comissió de l'OCDE i aquesta prendrà la decisió definitiva (la Fundació Jaume Bofill assumirà les despeses del viatge a París per fer l’entrevista, que serà en anglès). 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar