Àlex Cosials
“Apassionat per la lectura, és a dir, apassionat per la llibertat, la curiositat i les descobertes”

Àlex Cosials

Diplomat en biblioteconomia i documentació i llicenciat en documentació per la Universitat de Barcelona (UB) amb una àmplia experiència en promoció de la lectura i biblioteques escolars. Ha treballat al Patronat Català Pro Europa (2001-2002), al Centre UNESCO de Catalunya (2002-2011) i al Servei de biblioteques escolars L’Amic de Paper (2003-2007).

Coordinador del programa LECXIT-Lectura per a l’Èxit Educatiu. Així mateix, des del 2002 és professor associat de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, on col·labora al Màster de Biblioteca escolar i promoció de la lectura. És membre del grup de recerca Bescolar, de l’Observatori de biblioteques, llibres i lectura i del Grup de treball Bib.Botó de biblioteques infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya.

Ha estat el traductor al català de diversos materials de la IFLA, i autor d’articles sobre lectura i biblioteques escolars, entre els quals destaca: DÍAZ-PLAJA, A. i COSIALS, À. (2012). “La promoció de la lectura a l'escola”. Dins: Anuari de l’Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura 2012. Barcelona: l'Observatori (UB). pp. 142-151.

És un convençut del treball en xarxa i de les possibilitats de l’educació com a vector de transformació i justícia social.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar