v96-copia-de-fb_actes_896x1200-5.jpg
05/06/2024
17:30h - 20:30h
>Afegir al calendari

Exploratori: benestar digital, com promoure pràctiques que mantenen l'equibiri ideal entre tecnologia i benestar?

FabLab Te Avinguda de la Ràpita, 43, 43870 Amposta, Tarragona Veure mapa

Ets un docent, directiu, polític, familiar d'un estudiant, o membre d'una entitat del tercer sector i vols conèixer en quin estat està el debat de la regulació de la IA al nostre voltant, i quines implicacions educatives comporta?

L’actual transició cap a una digitalització educativa en procés d’acceleració ha intensificat la reflexió sobre com regular l'exposició dels infants, adolescents i joves a les pantalles. Mentrestant, creix la preocupació respecte a un ús excessiu de dispositius i xarxes socials. Aquest fet sembla generar malentesos sobre les pantalles que poden associar-se a una baixada del rendiment acadèmic, o vinculats a altres trastorns de l’aprenentatge. Fet que comporta inseguretat, neguit i poca confiança a la comunitat docent, sempre a peu d’aula. Creiem que el debat no només hauria de considerar les quantitats d'hores davant de la pantalla, sinó també qüestions rellevants com els bons usos digitals que val la pena fomentar. En aquesta línia, és rellevant donar veu i exposar a la comunitat educativa casos pioners a trobar la fórmula idònia en l’equilibri en la utilització de pantalles, de la seva regulació, o de com explorar la parentalitat digital. És imperatiu anar més enllà de la simple quantificació del temps d'exposició per indagar i aprofundir en quina és aquesta exposició, en quines circumstàncies ocorre i amb qui. En aquest exploratori sobre #BenestarDigital mirarem d'indagar en aquesta perspectiva més matisada que ajuda a desenvolupar regulacions educatives que guiaran de manera efectiva i equitativa l'ús de la tecnologia a les aules, i més enllà.  

17:15 h-17:30 h - Obrim portes i cafè de benvinguda

17:30 h-17:35 h - Benvingudes!

17:35 h-18:45 h - Diàleg exploratori: "Com promoure espais que garanteixen el benestar dels infants, alhora que els empodera digitalment i crítica?"

Amb:

Moderat per:

 • Coral Regí - Educadora i assessora en transformació educativa.

LA REPRODUCCIÓ EN LÍNIA FINALITZARÀ EN AQUEST MOMENT (els tallers no seran retransmesos)

18:45 h-19:45 h | Proposta de taller: I tu, ets digitalment responsable?

Amb l'Olga Armengol i la Marta Masoliver, de l'equip Món digitat i educació de l'ICE de la UAB, descobriràs l'eina "I tu, ets digitalment responsable?" amb la qual reflexionaràs sobre el consum digital del nostre dia a dia. L'objectiu d'aquesta és promoure usos digitals més saludables, conscients, crítics i responsables mitjançant l'anàlisi de situacions que vinculen la tecnologia i el benestar digital.

   19:45 h - 20:00 h: Tancament i espai de treball en xarxa.

    Per escalfar motors, t'animem a:

    1. Llegir Mòbils a l’escola: una perspectiva centrada en el benestar i la salvaguarda dels drets digitals de la infància l'opinió del grup de treball de Benestar Digital del laboratori d’Equitat Digital en relació amb el repte dels mòbils a l’escola.
    2. Consultar la Guia per a famílies cruels i malvades de som connexió, qui ens proposen estratègies basades en experiències reals que poden ajudar a educar en l'ús del mòbil.
    3. Testar el recurs interactiu Sé genial en internet, amb l'objectiu que els infants es puguin desenvolupar amb confiança i seguretat a la xarxa. 

     T’animem a difondre’ls, compartir les teves reflexions o simplement dir la teva a les xarxes amb l’etiqueta #EquitatDigital

     I, si ets un docent que difon la confiança mediàtica a la teva aula o al teu centre, et volem conèixer!

     #NextGenerationEU #ngeucat

     Exploratori: benestar digital, com promoure pràctiques que mantenen l'equibiri ideal entre tecnologia i benestar?
     a
     FabLab Te Avinguda de la Ràpita, 43, 43870 Amposta, Tarragona

     Equip

     Equip implicat

     Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

     Acceptar