lideratge300x405.jpg
14/03/2018
17:00h - 17:00h

Lideratge educatiu

Auditori Meier del MACBA Veure mapa

L’inici d’un procés de transformació educativa als centres pot impulsar-se des de moltes perspectives, però un lideratge pedagògic i organitzacional adequat a les característiques del centre i a les necessitats de qui en formen part, és un factor indispensable perquè aquest canvi sigui rellevant, inclusiu i permanent.

Quan sentim a parlar de lideratge, el nostre imaginari ens pot portar a pensar en grans gestes que sovint relacionem amb individus amb un gran impacte mediàtic i un carisma sobrenatural. En canvi, si mirem al nostre voltant ens adonarem que el lideratge educatiu sorgeix majoritàriament de processos col·laboratius i horitzontals i d’una visió que aglutina els somnis d’una comunitat educativa. Els resultats, els trobarem sobretot, en equips que comparteixen aquesta visió, són autònoms, treballen i aprenen entre iguals.

Educació Demà us proposa un nou Camp Base on reflexionar sobre els elements clau del lideratge pedagògic i a establir ponts entre aquesta visió i les pràctiques a l’aula. Us convidem a descobrir el potencial transformador de les experiències del lideratge distribuït!

Què tenen en comú els models de lideratge que han aconseguit transformar els centres educatius? Quins elements han posat en joc? Com acompanyem els equips per aconseguir un canvi? Com hauria de ser un lideratge educatiu en el context de l’autonomia de centres? Com es gestiona la innovació educativa des del lideratge distribuït? Quines competències faciliten l’assoliment d’objectius comuns? Com podem avaluar el canvi educatiu per saber si té resultats positius en la vida del nostre alumnat i del nostre centre??

Per respondre a aquestes preguntes i obrir-ne de noves, ens acompanyarà David Atzet, director de la SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada.

Com sempre, tindrem l’oportunitat d’aprendre conjuntament a través de 3 propostes de lideratge educatiu, amb les que generar reflexió i establir un diàleg amb les realitats quotidianes dels centres:

  • Montse Íñiguez mestra de l'Escola Joan Coromines de Mataró explicarà com el canvi educatiu es tradueix en pràctiques innovadores dins de l'aula.
  • Jordi Musons, director de l'Escola Sadako de Barcelona compartirà les vivències d'un centre educatiu que des de fa anys, ha emprès un procés de canvi amb l'objectiu de portar l'alumnat al centre del procés d'aprenentatge.
  • Marta del Campo, directora de l'Institut Escola Sant Adrià del Besòs ens farà viure el procés d'un centre que es converteix en Institut-Escola al Barri de la Mina amb l’objectiu de millorar l’èxit educatiu de tot l’alumnat, afavorir la cohesió social i dissenyar un pla estratègic de manera compartida amb la comunitat educativa.

Tot això serà el proper 14 de març a les 18 h a l’Auditori Meier del MACBA, en un acte, conduït per Ismael Peña-López, director d'innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït. El seminari obert es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà. No arribes a l'hora al seminari online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

Ah! I si tens ganes de posar en pràctica i reflexionar amb altres professionals sobre els processos de lideratge? El dia 21 de març a les 18 h, t'espera un nou Edulab a l'Auditori del Convent dels Àngels. Us podeu inscriure aquí.

Per respondre aquestes preguntes i molt més ens acompanyarà David Atzet, Marta del Campo i Jordi Musons.

 

Lideratge educatiu
a
Auditori Meier del MACBA

Equip

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar