ekg-1ok_0.jpg
22/03/2019
16:00h - 20:00h

El moviment EDhacker segueix creixent: Després del Raval, anem a Girona!

Centre Cultural La Mercè Veure mapa

Donar resposta als reptes educatius és una responsabilitat de tots i totes. Amb aquest propòsit, va néixer el projecte EDhack. Aquest esperit s’encomana, i així impulsem l’ EDhack Krea Girona per fer de la ciutat de Girona un laboratori creatiu, que sigui un motor generador de noves solucions que generin més i millors oportunitats educatives i culturals. Els assistents a les hackatons educatives, els i les EDhackers transformem les idees en projectes beneficiosos per a la comunitat des de la col·laboració i l’intercanvi de sabers i experteses sempre enfocades a l’acció.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, participarà a l’acte de presentació de l’EDhack Krea Girona, que tindrà lloc a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona el dijous 14 de febrer a les 12 hores del migdia. A l’acte de presentació també hi participarà l’equip que està coordinant la proposta format per tècnics de L’Estació Espai Jove. L’ EDhack Krea Girona ha estat impulsat per l’Ajuntament de Girona i la Fundació Jaume Bofill.

L’activitat principal del projecte EDhack Krea Girona és una gran trobada en format hackató els dies 22 i 23 de març al Centre Cultural La Mercè.

Però què és una hackató? És un esdeveniment únic, vibrant, creatiu i d’aprenentatge en què moltes persones de perfils diversos aborden problemes o reptes per equips i creen solucions originals i tangibles. Per tant, el procés està enfocat a la generació col·laborativa de solucions amb impacte.

L’any 2018 l’Ajuntament de Girona va promoure l’elaboració d’un Mapa Cultural de la ciutat amb l’objectiu de generar coneixement sobre la participació de la ciutadania en la programació cultural de la ciutat per tal de disposar d’eines per als programadors i els agents culturals.

Cada vegada hi ha més consciència sobre la potencialitat que tenen les arts escèniques, les expressions artístiques i la cultura en general com a elements transformadors i a l’hora de potenciar i millorar els processos educatius. Estem descobrint com educació i cultura esdevenen àmbits inseparables, que s’enriqueixen i complementen mútuament. Aquesta simbiosi obre un ventall de possibilitats per treballar i desenvolupar qüestions com:

  • La cohesió social a les comunitats.
  • Els processos d’integració en xarxes d’entitats i projectes.
  • Les capacitats i talents individuals i col·lectius. 
  • La creativitat com a motor transformador. 
  • La personalització de les experiències d’aprenentatges a les necessitats i interessos diferenciats de cadascú. 
  • Generar noves oportunitats de creixement personal i professional. 
  • Enriquir el capital social d’un territori. 

En col·laboració entre professionals dels dos àmbits i l’equip impulsor de la hackató hem donat forma a aquest projecte, que pretén ser un laboratori de creació entorn del vincle entre aquests dos àmbits. S’ha definit un repte amb diferents oportunitats per treballar-lo de manera col·lectiva:

De quines maneres podem connectar l’educació i la cultura?

En breu començaran les activitats d’escalfament previ a la hackató, que serà el moment per aprofundir en el repte, descobrir la metodologia de treball hacker i contactar amb persones tan implicades amb l’educació i la cultura com tu.

Pots accedir a més informació i participar des de la web del projecte: girona.edhack.cat

També t’animem a estar connectat a les properes novetats, així com interactuar amb altres EDhackers des de l’etiqueta: #EDhackKreaGirona

 

El moviment EDhacker segueix creixent: Després del Raval, anem a Girona!
a
Centre Cultural La Mercè

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar