3pensamentcritic_logo.jpg
20/02/2019
17:00h - 18:30h

La filosofia transversalment a infantil i primària

Escola Dolors Monserdà-Santapau (Av/ Vallvidrera 9, 08017, Barcelona) Veure mapa

Una de les metodologies més aplicades a Catalunya per promoure el pensament crític és la Filosofia 3/18. Aquesta proposta educativa s’ha impulsant durant més de 3 dècades, arribant a crear una xarxa d’escoles (Filoscoles) que treballen el diàleg socràtic des de l’edat més temprana, per tal d’estimular el pensament crític, creatiu i curós dels infants i joves.

Una d’aquestes filoscoles és l’escola pública Dolors Monserdà-Santapau de Barcelona, que treballa la filosofia transversalment a infantil i primària, mirant que els valors i eines de pensament impregnin el dia a dia de la seva comunitat educativa. Durant la visita a l’escola, els participants podran viure l’experiència d’una dinàmica de pensament crític en primera persona. També hi haurà espai per veure, tocar, reflexionar i dialogar sobre els materials de la pràctica amb infants.

També serà una oportunitat de parlar sobre:

  • Quins beneficis aporta la pràctica de la filosofia a l’aula?
  • Amb quines dificultats s’han trobat i com les han resolt?
  • Quins temes tractats funcionen millor amb l’alumnat?
  • Quin rol desenvolupen els docents a l’aula a l’hora de promoure el pensament crític?
  • De quina manera s’ha aconseguit que el pensament crític sigui un projecte de centre? En què es tradueix?

La visita tindrà lloc el dimecres 20 de febrer de 18.00 h a 20.00 h a l'Escola Pública Dolors Monserdà-Santapau, i es podrà participar a les xarxes i veure alguns detalls de la visita al Twitter @FundacioBofill amb l’etiqueta #SomCrítics.   

La filosofia transversalment a infantil i primària
a
Escola Dolors Monserdà-Santapau (Av/ Vallvidrera 9, 08017, Barcelona)

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar