El proper dijous, 9 de juny de 18.00h a 19.00h (GMT+1), us convidem a aquest nou webinar sobre l’aprenentatge cooperatiu.
Aquest acte es podrà seguir amb qualsevol dispositiu amb connexió a Internet a www.debats.cat
Sovint sentim a parlar de l’aprenentatge cooperatiu com un mitjà per assolir l’èxit per a tot l’alumnat, un mètode que inclou diverses tècniques amb les quals l’alumnat treballa conjuntament per assolir determinats objectius comuns. Però aquest mètode ha topat moltes vegades amb l’escepticisme i el desànim de part del professorat, les reticències de les famílies i, fins i tot, la resistència de l’alumnat.
En el Debat d’Educació “Aprenentatge cooperatiu en acció” Nancy Madden, presidenta de la Fundació Success for All, va explicar detalladament com es pot portar a terme l’aprenentatge cooperatiu a l’aula i com el professorat pot aprendre a organitzar els grups d’alumnes de manera que treballin en cooperació, molt més enllà del treball en equips. Avalen les tesis de Madden les innombrables recerques que, des dels anys vuitanta, s’han dedicat a aquest tema.
Però més enllà de la recerca, continuen havent-hi preguntes i interrogants que caldria respondre de manera decidida:
- Com cal organitzar el grup classe per afavorir l’aprenentatge cooperatiu?
- Quines diferències hi ha entre el “treball en equip”, el “treball col·laboratiu” i el “treball cooperatiu”?
- Com vèncer les resistències dels equips docents a l’aprenentatge cooperatiu?
- Com articular l’èxit individual amb el treball cooperatiu? Com es pot garantir l’excel·lència treballant cooperativament?
- Per què el treball cooperatiu és especialment efectiu en entorns desafavorits?
- A banda d’afavorir els aprenentatges, quins altres beneficis té per a la formació dels infants i joves el treball cooperatiu a l’aula?
- Té sentit el treball cooperatiu als estudis superiors?
- Com pot aprendre el professorat a afavorir l’aprenentatge cooperatiu?
La Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya us conviden a aquest webinar conduït i moderat per Joan Badia, catedràtic de llengua i literatura a l'educació secundària obligatòria, i amb la partitipació dels següents experts:
- Berta Lázaro, Sòcia Fundadora i Directora de TEAMLABS / Barcelona.
- Victoria Ibañez González, Professora de matemàtiques a l'Institut J.M. Zafra.
- Anna Oliveras, Directora de l'Escola Camí del Mig de Mataró i membre del programa CA/AC (Cooperar per aprendre/Aprendre per Cooperar) de la Universitat de Vic.
- Maria Teresa Segués, Doctora en Psicologia i membre del programa CA/AC (Cooperar per aprendre/Aprendre per Cooperar) de la Universitat de Vic. (a confirmar)
El seminari web té prevista una durada aproximada de 60 minuts. Tindrà lloc en obert i online a www.debats.cat. L'accés al mateix serà gratuït i també podràs participar-hi via Twitter amb el hashtag #debatseducacio
Us hi esperem!
Quan? 09/06/2016 de 18 h a 19 h (GMT 1).
On? Allà on tinguis un dispositiu connectat a Internet.
Acte en línia gratuït i obert a tothom.
Inscriu-t'hi i no t’ho deixis perdre!