Pocs dies després de la presentació oficial dels resultats de l’avaluació PISA del 2012 tindrem l'oportunitat de debatre aquest estudi amb Pablo Zoido, analista de l'OCDE i un dels responsables de l'elaboració de l'informe. Acte gratuït i obert a tothom.
Com es pot millorar el nivell de competències dels estudiants catalans de 15 anys? Quines polítiques són eficaces per reduir les diferències de resultats entre l'alumnat nadiu i d'origen immigrant? Quines estratègies poden resultar més adequades per formar millor els joves catalans? Són compatibles l'excel·lència i l'equitat? Què podem aprendre dels sistemes educatius que tenen millors resultats?
Podeu descarregar-vos i consultar la nota de premsa dels resultats de l'edició 2012 de l'avaluació PISA, en la qual Catalunya compta amb dades pròpies que permeten realitzar una anàlisi profunda sobre l'estat de l'educació al nostre país. Pocs dies després de la presentació oficial dels resultats tindrem l'oportunitat de debatre aquest estudi amb un dels responsables de l'elaboració de l'informe. L'edició de 2012 suposa la cinquena onada d'aquest programa -iniciat l'any 2000- i la quarta en què Catalunya disposa de mostra pròpia. La seva importància com a mecanisme d'avaluació del rendiment dels sistemes educatius i la seva influència en el desenvolupament de les polítiques educatives són indiscutibles.
En l'acte es debatrà a fons sobre les conclusions d'aquest nou informe de la Direcció d'Educació de l'OCDE i sobre les estratègies que Catalunya podria adoptar per millorar la qualitat de l'educació. Per contrastar l'anàlisi del PISA de l'OCDE en el context català també participen del DEBAT dos experts de l'àmbit català.
La presentació pot seguir en directe en streaming i també a través de Twitter @FundacioBofill, #perspectivesbofill i del Facebook.
Intervenen:
Pablo Zoido, analista de polítiques educatives al Directorat d'Educació de l'OCDE i un dels responsables de l'elaboració de l'informe.
Joan Mateo, president del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu i secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.
Xavier Bonal, sociòleg i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Enllaços:
L'entrevista 3/24 del 03/12/2013: Sense novetats en l'informe PISA. Xavier Bonal, professor Sociologia de l'Educació UAB. Coordinador informe Fundació Bofill.
Web PISA-OCDE