repensar_educacio_alta_1.jpg
14/07/2015
15:00h - 17:00h

Presentació i debat del nou informe de la UNESCO “Rethinking Education”

La Pedrera Veure mapa

Repensar l’educació: Vers un bé comú mundial?

Presentació del nou informe de la UNESCO “Rethinking Education”

 L’anàlisi d’aquest document se suma al debat sobre els objectius de l’agenda global d’educació pels propers 15 anys.

El dimarts 14 de juliol a les 17. 00 hores, la UNESCO va presentar a Barcelona el seu document “Repensar l’educació”, amb el que ha revisat l’Informe Delors. L’acte, part del llançament mundial d’aquesta publicació, va tenir lloc a l’auditori de la Pedrera (Passeig de Gràcia 92, Barcelona) i estava organitzat pel Centre per la UNESCO de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Jaume Bofill.

Va presentar l’informe Sobhi Tawil, especialista senior de Recerca i Prospectiva Educativa de la UNESCO i director d’aquest informe.

Connectaran el document amb els propers reptes educatius a Catalunya: Laia Bou, directora de l’Institut Mont Perdut (Terrassa); Coral Regí, directora de l’Escola Virolai (el Coll, Barcelona), i Astrid Ruiz, directora de l’Escola Congrés-Indians (la Sagrera, Barcelona).

També varen intervenir:

– Dr. Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya, amb la presentació de les conclusions de la iniciativa Educació Post 2015, impulsada pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill.

Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat.

Irene Rigau, consellera d'Ensenyament de la Generalitat

Aquest nou document de la UNESCO contribueix a replantejar l’educació i l’aprenentatge, i revisa un dels informes que més ha influenciat el món educatiu arreu: l’Informe Delors de 1996 “L’aprenentatge: Hi ha un tresor amagat a dins”.

El món canvia. Aquests canvis es caracteritzen per nous graus de complexitat i contradicció; l’educació també ha de canviar. Les societats viuen transformacions profundes arreu, i això exigeix noves formes d’educació per promoure les competències que necessiten les societats i les economies, avui i demà. Això representa anar més enllà de l’alfabetisme i les competències numèriques per centrar-nos en nous enfocaments i entorns de l’aprenentatge per assolir més equitat i qualitat per tothom.

L’educació hauria de ser aprendre a viure en un planeta sota pressió. Hauria de ser alfabetització cultural, que contribuís a unir les dimensions social, econòmica i mediambiental del desenvolupament sostenible. Aquesta és una visió humanista del’educació com un bé comú essencial.

L’educació per la ciutadania en un món divers, la governança global-local, una educació més inclusiva, el divorci educació-treball, l’acreditació de noves competències… A la societat del coneixement, no hi ha cap força de transformació més potent que l’educació. És per això que hem de tornar a pensar en gran i imaginar de nou l’educació en un món canviant. Per fer-ho, us plantegem aquest debat on ens preguntarem qüestions com ara:

Quina educació necessitem per al segle XXI? Com canvien els propòsits de l’educació en el context actual de transformació social i tecnològica? Què ens impedeix reorganitzar l’aprenentatge? Com garantir que l’educació esdevingui un «bé comú global» més enllà de la dicotomia públic/privat? Quin serà el nou rol dels educadors i quin seran els nous protagonistes d’aquests escenaris? Quins reptes haurem d’afrontar a Catalunya?

 Accés lliure i gratuït (places limitades)

El debat es va poder seguir per streaming a través d’aquesta web, i també per twitter amb el hashtag #edupost2015.

Més informació: Edupost2015 

 

Presentació i debat del nou informe de la UNESCO “Rethinking Education”
a
La Pedrera

Altres

col·laboradors

Fundació la Pedrera i Generalitat de Catalunya. Departament de Presidència. Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar