pisa2012.jpg
04/03/2015
17:30h - 19:30h

Per què ens cal un pla per a l'equitat educativa?

Palau Macaya Veure mapa

 

Quines són les conseqüències de les desigualtats educatives? Com afecten les desigualtats als resultats? Què és i què no és una política educativa per a l'equitat? Quines prioritats hauria de tenir un pla per a l'equitat educativa? Com millorar el rendiment acadèmic de l'alumnat d'origen immigrat? Què es pot fer des de l'àmbit local? Què hauria de fer el Departament d'Ensenyament per a desplegar un Pla per a l'equitat? 

 

Les anàlisis polítiques i mediàtiques sobre PISA situat generalment el sistema educatiu català com a mediocre en resultats però equitatiu en la seva distribució. En aquesta Aula Bofill es presentaran alguns arguments que qüestionen aquesta premissa. De fet, Catalunya no presenta uns resultats significativament diferent dels de països com França, Anglaterra o el Regne Unit, i si en canvi presenta nivells notables de desigualtat. En observar diferents dimensions de les desigualtats educatives i la seva relació amb diferents variables (puntuació, despesa per alumne, inclusió social dels centres) es fan evidents mancances significatives pel fa a les oportunitats de l'alumnat socialment desafavorit, a la igualtat de gènere o als resultats dels alumnes d'origen immigrant. 

 

Més enllà de les mancances de justícia social associades a aquestes desigualtats, es fa també evident com les desigualtats educatives són un llast per a la millora dels resultats educatius. Desplegar un pla per a l'equitat educativa és doncs un objectiu de justícia social i una necessitat per a la millora de la qualitat del sistema.

A l'Aula es presentarà també l'Informe Breu, Equitat i resultats educatius a Catalunya. Una mirada de PISA 2012

  

Intervindran:

 

- Xavier Bonal, professor de sociologia a la UAB i autor de l'Informe Breu. Equitat i resultats educatius a Catalunya. Una mirada de PISA 2012

- Joan Mateo, secretari de polítiques educatives del Departament d'Ensenyament.

- Sheila González, professora de la UAB i experta en polítiques de gestió de la diversitat.

- Lluís Esteve, regidor d'educació Ajuntament de l'Hospitalet

 Moderarà: Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït.

 Si vols asistir de forma presencial, et pots inscriure aquí: Inscripció presencial; i si vols seguir-hoen directe et pots inscriure aquí: Inscripció per streaming (retransmissió en línia de l'acte).

  

El debat es podrà seguir per streaming a través d'aquesta web, i també per twitter @FundacioBofill i amb el hastag #aulabofill.

 

Us hi esperem!

Per què ens cal un pla per a l'equitat educativa?
a
Palau Macaya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar