3np-13-juliol-pza-teixint-xarxes-2.png
13/07/2023
10:00h - 14:00h

Teixint xarxes d’orientació pel Zero Abandonament: Descobreix les estratègies d'orientació d’èxit del Prat de Llobregat

Prat de Llobregat Veure mapa
Vols conèixer com es pot organitzar un circuit en xarxa per orientar i acompanyar als joves del teu municipi per tal que continuïn estudiant? 
T’agradaria parlar amb educadors i educadores socials, professorat, tècnics, alumnat i altres agents de la xarxa?

  En el marc de la Plataforma Zero Abandonament volem generar nous espais de coneixement i intercanvi d'experiències. Sortir al territori i parlar amb els i les protagonistes de programes i projectes són experiències clau per compartir i fer créixer la intel·ligència col·lectiva que acumulem per tal de trobar solucions als 6 reptes de la Plataforma Zero Abandonament.

  Amb la sortida Teixint xarxes d’orientació pel Zero Abandonament volem inspirar-nos, connectar amb professionals compromesos i comprendre com les xarxes d'orientació i l'aprofitament dels agents del territori poden tenir un impacte positiu en la reducció de l'abandonament escolar prematur.

  PROGRAMA:

  • 10:00 - 11:00h. Caminant cap a l'horitzó: Descobreix l'orientació en acció

  Descobreix la visió general i històrica del circuit d'orientació acadèmica professional com a eina per reduir l'abandonament escolar prematur. Parlarem també dels itineraris professionalitzadors de l'educació no reglada com una possible alternativa emergent.

  On: Seu de Promoció Econòmica. Carrer de les Moreres, 48.

  • 11:00 - 12:00h. Diàlegs en el camí: Connecta amb els referents educatius i socials

  Interactua d'aprop amb els orientadors i orientadores de FP, els tècnics d'Educació i els referents d'acció social del circuit, per conèixer el treball de prevenció a l'etapa obligatòria l'acompanyament i seguiment a la post-obligatòria.

  On: centre educatiu a confirmar.

  • 12:00 - 13:00h. Lluitadors de carrer: Inspira't amb l'acció social juvenil a El Prat

  Coneixe els educadors i educadores de carrer i medi obert, així com els serveis integrals que Joventut ofereix en clau d'orientació. Explora com aquests professionals contribueixen a guiar els joves en situació de risc d'abandonament escolar cap a un futur prometedor.

  On: Aperitiu al pati de l'Espai Juvenil El Lloro. Carrer del Mariscal Jofre, 03.

  • 13:00 - 14:00h. Forjant futurs prometedors: Explora el programa Bassa post-obligatòria de l'ajuntament, que porta a terme la cooperativa Saó.

  Immersió als cursos de formació no reglada i tallers de suport a l'estudi. Experimenta el Taller Bassa i observa les sinergies que es generen entre les entitats del tercer sector i els ajuntaments per reduir l'abandonament escolar prematur.

  On: Associació Saó. Avinguda del Canal, 110.


  "Teixint xarxes d'orientació pel Zero Abandonament: Descobreix les estratègies d'orientació d'èxit del Prat de Llobregat" forma part del conjunt de jornades de "Camins d’aprenentatge cap al Zero Abandonament"

  Fes clic aquí per conèixer la segona sortida que es realitzarà el pròxim 18 de juliol.

  Vols saber-ne més?

  Teixint xarxes d’orientació pel Zero Abandonament: Descobreix les estratègies d'orientació d’èxit del Prat de Llobregat
  a
  Prat de Llobregat

  Altres

  col·laboradors

  Salvador Lou - Tècnic d'Educació i joventut de l'Ajuntament de Llobregat

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

  Acceptar