8 lectures perquè els infants guanyin un estiu lector

Notícies

Durant les vacances escolars, moltes famílies afronten un mateix repte: trobar activitats estimulants per als seus fills i filles. Fer-ho a través de la lectura és una oportunitat perquè els infants gaudeixin i aprenguin al mateix temps.

Ara bé, això no sempre és fàcil. L’acompanyament als nostres fills i filles/es en la lectura ha de servir-se d’estratègies que enforteixin i consolidin l’hàbit, des d’una visió d’aventura, diversió i gust!

Cal que escoltem els seus gustos i mostrem interès en les seves eleccions, per potenciar la connexió amb les seves emocions; hem de procurar de no fer de l’hàbit de lectura una imposició, donant espais perquè llegeixin al seu ritme i respectant el seu procés; si volem consolidar l’hàbit lector, hem de ser constants, dedicant una estona a llegir cada dia

I tot això sense oblidar que nosaltres podem ser un model: si els vostres fills us veuen llegir, podran veure que és un hàbit a desenvolupar!

Si voleu començar a posar en pràctica aquestes estratègies, però no sabeu per quins llibres començar, o se us han acabat les idees, us portem vuit opcions perquè els vostres infants gaudeixin d’històries engrescadores!

1. ‘Vull el meu barret’, de Jon Klassen. Troba'l a les Biblioteques Públiques de Catalunya i consulta'n la crítica.

2. ‘Ronia: la filla del bandoler’, d’Astrid Lindgren. Troba'l a les Biblioteques Públiques de Catalunya i consulta'n la crítica.

3. ‘La meravellosa i horripilant casa de la iaia’, de Meritxell Martí. Troba'l a les Biblioteques Públiques de Catalunya i consulta'n la crítica.

4. ‘Els pòstits del senyor Nohisoc’, de Tina Vallès. Troba'l a les Biblioteques Públiques de Catalunya i consulta'n la crítica.

5. 'MissCat: el cas del canari’, de Jean-Luc Fromental.

6. ‘El llibre de David Colom sobre com tractar amb els gats malvats i conservar (gariebé) totes les plomes’, de Swapna Haddow. Troba'l a les Biblioteques Públiques de Catalunya.

7. ‘Investigomania: 16 enigmes per resoldre’, de Valérie Sansonnet. Troba'l a les Biblioteques Públiques de Catalunya i consulta'n la crítica.

8. ‘Dracs fades i gegants: segueix el rastre de les criatures fantàstiques del teu entorn, d’Oriol Canosa. Troba'l a les Biblioteques Públiques de Catalunya i consulta'n la crítica.

Si sou de la província de Barcelona, podeu també buscar els títols al catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.


Per saber-ne més:

Poseu-vos a prova i descobriu d’incorporats teniu els hàbits de lectura amb el nostre Quizz: Ets una família lectora?

L’acompanyament lector durant l’estiu: 9 consells per a les famílies

Aconseguiu el Carnet de viatge lector per als teus fills/es en un dels punts de distribució d’aquest mapa

No us perdeu els 7 consells per un estiu lector en família

Consulteu el recull d’activitats de biblioteques i entitats durant els mesos d’estiu

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar