Mapa interactiu: Com estan planificant els països la tornada a les aules?

L'aplanament de la corba de contagis a varis països ha comportat l'abandonament de les restriccions socials més estrictes. Aquesta relaxació s'ha traduït en l'obertura de centres escolars en alguns punts del planeta i en una necessitat de crear plans i mesures per assegurar un retorn segur a les aules.

Fa un mes, més del 90% dels estudiants del món veien les seves escoles tancades com a resposta a l'epidèmia. Ara, la xifra s'aproxima al 70%. Països com França, que el dia 11 ha reactivat les classes presencials, han estat treballant per crear pautes de cara a la reobertura dels centres. Altres, com el Regne Unit, encara no tenen tan clar quins seran els passos que seguiran, però anticipen que el curs 19/20 no acabarà telemàticament.

A la majoria dels països africans no hi ha una data per reobrir les escoles, més enllà d'alguns casos com Sud-Àfrica, que ha comunicat una propera reobertura dels centres educatius. Aquesta decisió ha despertat moltes queixes en la comunitat educativa. A Amèrica, només Mèxic i l'estat canadenc del Quebec han establert un dia per la tornada a les escoles. També hi ha casos com el de Nicaragua, que mai va iniciar un confinament, o com el dels Estats Units, on en alguns estats no hi hagut un tancament obligatori de centres, però a la pràctica, la majoria romanen tancats.

A l'Àsia, països com el Japó o la Xina han aprovat obertures localitzades davant estrictes mesures de prevenció. Fins i tot, algunes escoles de la Xina han fet servir uns grans barrets perquè els nens mantinguin la distància social adequada.

Entre les mesures més habituals adoptades pels països que han obert les aules estan l'ús obligatori de mascaretes, la reducció del nombre d'alumnes per aula (15 és el més habitual), mesurar la temperatura a tot aquell que entri al centre, separar els pupitres, fer els dinars a l'aula i establir una distància social de 1,5 metres.

Made with Flourish

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar