25.000 infants catalans participen de la campanya “Guanyem un estiu lector”

L’estiu és un dels moments més vibrants i emocionants de l’any. Permet viure als infants experiències educatives enriquidores, realitzar d’activitats a la natura, compartir i socialitzar amb iguals, visitar nous mons a través de la lectura i gaudir d’estones de joc i esbarjo. Malauradament no tots els infants poden gaudir d’un estiu enriquidor perquè, o bé no poden accedir a activitats, o bé des del seu entorn més proper no se’ls pot acompanyar tant com necessitarien.

Així doncs, els mesos d’estiu suposen, per a una gran quantitat d’infants, una desconnexió i pèrdua d’aprenentatges que provoca un retrocés de tot allò que havien assolit al llarg del curs. I la lectura no n’és una excepció.

Amb la campanya Guanyem un Estiu Lector, promoguda pel programa Lecxit per tercer any consecutiu, ens hem proposat l’objectiu de seguir fomentant l’hàbit i el gust per la lectura dels infants durant els mesos d’estiu a través del repartiment de Kits Lectors: uns materials molt atractius que pretenien motivar als infants a realitzar tres lectures durant l’estiu, a omplir el seu “carnet lector” fent les crítiques literàries de les lectures i a obtenir un diploma commemoratiu després d’haver completat la missió.

Aquesta campanya ha anat destinada a totes les escoles públiques de primària, biblioteques municipals, entitats socials i llibreries de Catalunya, tant si ja eren espais participants al programa Lecxit com si no, amb l’objectiu que fessin arribar els kits lectors al major nombre possible d’infants de quart, cinquè i sisè dels seus municipis i entorns.

Després d’una gran campanya de comunicació i enviaments dels materials a molts municipis del territori, hem assolit la xifra de 25.000 kits lectors entregats! A més, es proposava que aquesta entrega als infants anés acompanyada d’una activitat reflexiva sobre lectura en època d’estiu, per tal d’aconseguir un major impacte i presa de consciència fent veure als infants la importància de seguir treballant i consolidant els seus hàbits lectors.

En el cas dels Espais Lecxit, aquelles escoles, biblioteques o entitats que durant el curs ja participen al programa, l’activitat reflexiva proposava que també hi participessin les famílies dels infants, per donar continuïtat a tota la implicació que han tingut durant el curs amb el Lecxit, per fer-los extensiu el missatge i, el més important, per aconseguir un major acompanyament lector des de casa.

La rebuda que ha tingut la campanya per part de tota la comunitat educativa ha estat molt satisfactòria, tant, que s’ha aconseguit arribar a força més infants de quart, cinquè i sisè si ho comparem amb les dades dels anys anteriors.

Així durant els mesos de juny i juliol, hem pogut veure una gran quantitat de biblioteques, escoles, entitats i llibreries repartint els kits lectors als seus infants usuaris o alumnes del centre, dinamitzant l’activitat reflexiva i convidant a les famílies a formar-ne part. Fins i tot, alguns infants estaven tan motivats que abans de finals de juny ja havien completat el carnet lector amb les seves tres lectures, tenint l’oportunitat d’arribar a llegir-ne moltes més de les proposades inicialment durant els mesos de juliol i agost.

Al setembre, tornant de vacances d’estiu, quants els infants portin el carnet lector emplenat allà on se’ls va entregar i demanin a canvi el diploma commemoratiu, podrem conèixer amb molta més concreció la quantitat d’infants que ha aconseguit superar la missió i llegir les tres lectures. Tot i així, veient la motivació mostrada fins ara, estem segurs que serà un gran nombre!

D’aquesta manera tanquem amb gran èxit la tercera edició de la campanya “Guanyem un estiu lector”, amb 25.000 kits lectors entregats, amb nombroses famílies implicades, i amb uns hàbits lectors que segur se seguiran consolidant durant aquests mesos.

Gràcies a totes les persones que ho heu fet possible i us desitgem un estiu ple d’oportunitats lectores!

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar