Campanya #gaudimllegint, què fa de la lectura una experiència apassionant?

Durant el mes d’abril i coincidint amb el més de la lectura, des del projecte Lecxit, hem llançat la campanya #gaudimllegint. Amb aquesta campanya hem volgut que infants, voluntaris del Lecxit i ciutadania en general ens expliquin, a través de les xarxes socials de Twitter i Facebook, que és el que fa de la lectura una experiència emocionant.

Han estat més de 250 respostes per part de la comunitat, punts Lecxit, escoles i biblioteques que ens han explicat per què gaudeixen llegint. En el següent enllaç podreu visualitzar moltes d’aquestes.

Fer de la lectura un moment de gaudi és una condició clau per estimular l’hàbit lector dels infants. Llegir per plaer s’associa a la millora de la comprensió lectora. Llegir ens permet aprendre, pensar, imaginar, desenvolupar l’esperit crític, viure altres vides...! I és per això que cal apropar als infants a la lectura com una activitat motivadora i gratificant, com una  experiència compartida positiva que generarà noves actituds.

Es tracta de crear conjuntament amb els petits un espai de trobada on la confiança, el desig cap a la lectura i el treball s’entrellacin. Per als infants l’aprenentatge ha de ser una aventura que porti a satisfer les seves expectatives i mereixi tot l’esforç que requereix. En resum promoure l’hàbit lector passa per aprendre a llegir i estimular a llegir per aprendre.

En el document Llegim i divertim-nos plegats! Podreu trobar orientacions i moltes altres idees per a promoure l’hàbit lector entre els infants.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar