Formem-nos per a la transformació educativa

El passat juliol 1.800 persones van participar en una acció formativa conjunta que tenia per objectiu contribuir al treball de transformació dels seus centres.

El projecte, organitzat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat, Escola Nova 21, la Diputació de Barcelona i el projecte Xarxes per al Canvi liderat pel Consorci d’Educació de Barcelona, s'ha dut a terme a Barcelona, en el marc de l'escola d'estiu de Rosa Sensat, i a 10 poblacions catalanes més, i ha comptat amb la col·laboració de les administratacions i els agents educatius locals. Amb la participació activa de totes aquestes organitzacions se sumen les fortaleses de cadascuna, i s’amplifica l’abast i la consolidació dels processos de transformació educativa.

Es tracta d’una acció formativa eminentment vivencial, destinada a revisar amb profunditat el propòsit de l’acció educativa i els elements que fonamenten l’aprenentatge, en un format que ha de permetre els docents transferir-la als seus centres per contribuir al treball de canvi que estan posant en marxa. 

 

Els continguts d'aquest projecte estan a disposició dels agents educatius que vulguin impulsar noves formacions plantejades amb voluntat de canvi. De fet, a diverses poblacions catalanes ja s'estan preparant noves edicions d'aquesta proposta formativa.

Alhora, també al juliol es va dur a terme la formació, més intensiva, dels equips impulsors de la mostra representativa d'Escola Nova 21. Aquí tens un resum: 

L'èxit de les formacions d'aquest darrer estiu demostra la voluntat de mestres i professorat de contribuir i de ser protagonistes del canvi educatiu. 

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar