Les xarxes locals Escola Nova 21 es posen en marxa

El procés de canvi educatiu mitjançant l’articulació de les xarxes locals Escola Nova 21 ja està en marxa. El passat 16 de febrer de 2017 es va dur a terme la primera formació de dinamitzadors/es de xarxes. Els dinamitzadors, que acompanyaran el treball dels entre 6-10 centres educatius que formen cada xarxa, van participar en una jornada d’exploració dels fonaments de l’horitzó comú del programa (el Marc d’Escola Avançada) i d’ubicació del rol que els correspon en el funcionament de les xarxes, acompanyats per l’equip d’Escola Nova 21, de la Diputació de Barcelona, i per experts en dinamització i metodologies participatives.

Per la tarda es va visionar el documental nord-americà “Most Likely to Succeed”, acte organitzat per la Diputació de Barcelona, en el qual, a més dels dinamitzadors/es, també hi van assistir tècnics/es i regidors/es de la demarcació de Barcelona. El documental relata l’experiència d’un centre educatiu innovador a Califòrnia des de les perspectives de l’alumnat, els pares i mares, el  professorat i l’equip directiu, i serveix com a punt de partida per reflexionar sobre els “perquè” i els “com” del canvi educatiu. 

Una segona trobada de formació per als dinamitzadors/res tindrà lloc aquest proper 9 de març de 2017, i posteriorment es podran iniciar les primeres trobades de les xarxes locals entre centres educatius.

El Marc d’Escola Avançada, basat en el coneixement i la recerca de la UNESCO i l’OCDE, es composa de quatre eixos interconnectats: propòsit educatiu competencial, pràctiques educatives basades en com les persones aprenem, i una avaluació i una organització escolar al servei dels dos primers, amb l’objectiu que l’ecosistema educatiu sigui, alhora, equitatiu i de qualitat. Durant els tres anys de durada del programa, les escoles i els instituts treballaran aquests quatre eixos en el marc d’aquestes xarxes locals d’aprenantatge col·laboratiu, mitjançant experiències i dinàmiques compartides.

Si vols més informació i seguir l’actualitat del programa, visita el web Escola Nova 21, visita la pàgina de vídeos relacionats amb el programa, subscriu-te al butlletí, i segueix-nos al Twitter: @escolanova21  #escolanova21

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar