Escola Nova 21 inicia l’orientació cap al canvi amb els centres que en formen part

Durant les properes setmanes es faran 7 actes per visionar el documental “Most Likely To Succeed”, un exemple inspirador de centre amb pràctiques educatives avançades

A finals de setembre es va presentar l’acord d’Escola Nova 21 amb la Diputació de Barcelona que permet que tots els centres amb primària i/o secundària que van presentar sol·licitud i reuneixen els requisits bàsics, poden formar part de la iniciativa. Aquest acord es fa extensiu a tots els ens locals i farà possible la creació de xarxes territorials d’aprenentatge composades per un màxim de 10 centres educatius cadascuna. Aquestes xarxes esdevindran una eina clau per compartir coneixement, experiències i orientació per al canvi. 

Abans de la constitució de les xarxes, Escola Nova 21 inicia una primera activitat reflexiva mitjançant el visionat del documental “Most Likely To Succeed”, una pel·lícula que explica els perquè i els com d’un institut públic nord-americà amb pràctiques educatives avançades, i que aportarà llum per poder entendre un paradigma educatiu allunyat del model d’escola transmissora, independentment de tractar-se d’un context socio-cultural diferent al nostre. 

El visionat anirà acompanyat de diferents elements i pautes per al debat i la reflexió. Els 7 esdeveniments es duran a terme les darreres setmanes d’octubre i primeres de novembre, a Barcelona (4), Girona, Lleida i Tarragona, i podran comptar amb la participació d’una representació dels claustres de tots els centres que formen part d’Escola Nova 21. També es facilitarà que es pugui dur a terme una reflexió similar als claustres o al conjunt de la comunitat educativa de cada centre.

Més endavant, posarem a l’abast dels 481 centres una eina d’autodiagnosi que permetrà a cada centre contrastar en quin punt es troba en relació als quatre eixos del marc d’escola avançada. 

L’objectiu final d’aquesta iniciativa, que finalitzarà la tardor de 2019, és generar el marc i les condicions per a què Catalunya tingui un sistema educatiu avançat. I la manera com es vol assolir és creant les condicions perquè les escoles amb pràctiques avançades es consolidin i millorin, interactuant entre elles, així com elaborar procediments perquè les altres escoles, des del seu projecte educatiu, puguin canviar pràctiques i organització cap al marc d’escola avançada.

La relació de centres participants d’Escola Nova 21 la trobaràs clicant aquí.

Si vols més informació i seguir l’actualitat del programa, visita el web Escola Nova 21, visita la pàgina de vídeos relacionats amb el programa www.escolanova21.cat/videos , subscriu-te al butlletí, i segueix-nos al Twitter: @escolanova21  #escolanova21.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar