Responem a la repressió violenta lluitant per les llibertats individuals i col·lectives! Defensem l'escola catalana

Ens adherim al Manifest de la Taula per la Democràcia.

"Manifest de la Taula per la Democràcia. A Barcelona, el 27 de setembre del 2017, les entitats, els sindicats i les organitzacions de la societat civil catalana, reunides al Museu d’Història de Catalunya manifestem que:

  1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
  2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l’Estat.
  3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.
  4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.
  5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.
  6. Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país."

Volem destacar el compromís amb la nostra societat en defensa de l'escola catalana davant les reiterades ofensives que han volgut recentralitzar, judicialitzar i alterar el model de llengua i continguts. Quin país volem i quina escola el fa possible? Fem una crida a seguir construint des d'avui mateix una escola inclusiva que ofereixi oportunitats reals a tots els infants i joves. Una escola per les noves generacions de ciutadans compromesos amb la llibertat, la democràcia, la justícia, el coneixement i el diàleg.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar