Manlleu aposta per l’Educació 360
26/04/2018
El III Fòrum del PEC de Manlleu va reunir el dissabte 14 d’abril a mestres, entitats, famílies i l’ajuntament per impulsar l’Educació 360 al municipi
L’auditori del Museu del Ter, ple de gom a gom, va viure moments màgics quan una trentena d’infants de l’Escola Puig Agut del barri de l’Erm va interpretar les cançons que han estat treballant els darrers mesos sota la direcció de l’Escola de Música de la ciutat. El projecte Viladomat és una concreció de la iniciativa Educació 360.
L’Escola de Música entra a l’escola i amb un treball compartit amb l’equip educatiu de l’escola es treballen i competències a través de la música i el cant coral. Una proposta d’alt nivell educatiu fet amb lògica col·laborativa entre l’escola, l’ajuntament, la comunitat amb professionals i voluntaris, que genera noves oportunitats educatives per a tothom, connecta aprenentatges i aporta cohesió social.
El Fòrum que va estar inaugurat per l’Alcalde de Manlleu, Alex Garrido i el Diputat d’Educació, Rafael Homet, va recollir algunes de les experiències desenvolupades pel PEC de la ciutat i que estan inscrites en el pilotatge de l’Educació 360 que es desenvolupa a la ciutat amb el suport de la Diputació.
Després de la presentació de la iniciativa per part de Carles Barba, director de l’Aliança i Núria Larroya, de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, es van generar tres espais de diagnòstic i propostes sobre els vectors de l’educació 360: la connexió dels temps lectius i no lectius en els centres educatius, les oportunitats educatives de la ciutat fora del sistema reglat i les estratègies per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats.
Les conclusions del Fòrum del PEC marcaran les passes següents per fer de Manlleu una ciutat d’Educació 360.