Millor preparació. Millors feines. Millor futur

El dia 6 de juny, la Fundació Jaume Bofill i la Direcció d'Educació de l'OCDE amb la col·laboració del Cercle d'Economia van encetar un nou espai de debat sobre tendències en polítiques educatives internacionals. En aquest nou espai es presentaran les tendències dels països de l'OCDE que fan de l'educació l'eix del seu progrés econòmic i la seva cohesió social. A cada encontre, una persona experta de l'OCDE presentarà un informe recent publicat per la Direcció d'Educació d'aquest organisme. A continuació, s'obrirà un espai de diàleg amb el públic centrat en el context català. En la primera trobada d'aquest nou espai de diàleg, Kathrin Hoeckel, analista de polítiques educatives al Directorat d'Educació i coordinadora del projecte "The OECD Skills Strategy" va presentarar les conclusions i propostes de l'informe sobre les competències necessàries per a les societats del segle XXI, que es publicarà uns dies abans de la reunió anual dels Ministres d'Economia i Finances i del Fòrum 2012 de l'OCDE. Encetem aquest espai, doncs, amb una de les línies estratègiques més importants de l'OCDE dels propers anys, que proposa solucions durables per sortir de l'actual context de crisi.

També van intervenir Luis Ortiz, professor i investigador del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Joan Trullén, director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. Va cloure l'acte Esther Sánchez, secretària d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya. Tots els països afrontem dificultats en relació amb la utilització d'aquestes competències i habilitats. L'atur juvenil, la sobrequalificació, la dificultat en alguns sectors per trobar persones amb les habilitats i la formació necessàries, la baixa participació en el mercat de treball d'alguns col·lectius o l'anomenada fuga de cervells, són alguns dels problemes que presenta aquest desencaixament entre les competències i habilitats ofertes i demandades en les nostres societats, desafiaments dels quals Catalunya no en queda al marge. L'autora de l'informe ens en presentarà els resultats abordant aquells aspectes més rellevants per a la realitat i el context català, així com exemples de bones pràctiques que trobem actualment a Catalunya i a nivell internacional. L'acte va tenir lloc a Barcelona, el 6 de juny de 2012, a les 19 h, al Cercle d'Economia.

En aquesta ocasió va ser en castellà. Per assistir a l'acte només calia inscriure's.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar