Quin és el futur de les AMPA? L'associacionisme de pares i mares en l'horitzó 2025

AULA DE LA FUNDACIÓ JAUME BOFILL Dimecres 20 de novembre de 2013 a les 18.30 h al Palau Macaya de l'Obra Social "la Caixa" la Fundació Jaume Bofill va convidar a debatre sobre les qüestions següents: Si en el primer debat del projecte "Famílies amb veu" ens preguntàvem sobre el potencial de les associacions de pares i mares per esdevenir un motor de millora del sistema educatiu, en aquest debat, que clou el procés de diagnosi de les AMPA i les seves Federacions, ens interrogarem sobre els reptes que té el model d'associacionisme actual si vol vertebrar d'ara en endavant les aportacions que fan pares i mares a l'educació. La base associativa i la presencia d'AMPA a pràcticament la totalitat de centres educatius de Catalunya fa evident que com a organització, les AMPA tenen un pes incontestable, però quan aprofundim en les seves dinàmiques internes apareixen molts clarobscurs que entelen la fotografia: Poden les AMPA, sobre la base de la contribució voluntària d'uns quants pares i mares, continuar oferint serveis i valor a les famílies en un context de fragilitat econòmica? Poden articular a nivell col·lectiu un discurs comú que aglutini els interessos de totes les famílies en educació? Poden fer-ho a partir de l'instrument actual que són les Federacions d'AMPA? Van intervenir:

Marta Comas, directora del projecte "Famílies amb Veu".

Rosalina Alcalde, sociòloga, professora de la UAB i experta en participació familiar a l'escola.

Isaac González, sociòleg, professor de la UOC i expert en polítiques educatives.

Àngels Garcia Asensio, membre de l'AMPA de l'escola La Torreta de la Roca del Vallès.

Moderava Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill. Va tenir lloc al Palau Macaya de l'Obra Social "la Caixa" (passeig de Sant Joan, 108. Barcelona) Accés lliure i gratuït.  Es podia seguir: @FundacioBofill i @familiesambveu amb el hashtag #aulabofill.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar