Roda de premsa sobre la recerca JUNTS A L'AULA?

Dimarts 20 de març de 2012, a les 12.00 h a la Sala de rodes de premsa del Col·legi de Periodistes de Catalunya la Fundació Jaume Bofill va presentar les conclusions i les propostes de l'estudi Junts a l'aula? Present i futur del model d'educació comprensiva a Catalunya a partir d'una anàlisi a fons dels èxits i de les dificultats del model actual d'escola a Catalunya. Les conclusions de l'estudi posen de manifest que a Catalunya hi ha un desencontre entre el model que es deriva de les lleis i les pràctiques dels centres.

- El model de sistemes comprensius i integradors redueixen les desigualtats i milloren els resultats de l'alumnat. A Catalunya hem viscut aquest èxit des de 1982 fins l'any 2000. - Aquest model s'ha anat desvirtuant en el propi exercici. Per exemple, existeix una pràctica generalitzada de segregació per grups de nivells en els centres educatius del nostre país.

- Els actuals índexs de fracàs escolar i el baix nivell d'excel·lència a Catalunya són el resultat d'una mala aplicació dels principis de l'escola comprensiva i inclusiva.

- El fracàs escolar no es resoldrà amb un model d'escola que selecciona els alumnes o els posa en itineraris separats segons les seves capacitats durant l'escolaritat obligatòria.

- Les tensions actuals del sistema educatiu han posat aquest model en crisi. Les propostes que es presenten pretenen que el model d'educació comprensiva evolucioni per tal de donar una millor resposta a les necessitats del sistema i a un nou context escolar.

- Els canvis que es proposen afecten el currículum, el professorat, les direccions i l'organització dels centres, i plantegen la substitució de les pràctiques de segregació actuals per un model d'aula individualitzada i integradora.

Els autors, Ricard Aymerich, Josep M. Lluró i Enric Roca, han treballat a partir de les reflexions d'un seminari de nou sessions amb una trentena de persones expertes de la comunitat educativa del nostre país --entre els quals hi ha docents, directors, investigadors, representants sindicals, associacions de mares i pares, i Administració-- i de les aportacions d'altres experts de l'àmbit internacional. A la roda de premsa hi van assistir els autors, Anna Jolonch, cap de recerca de la Fundació Jaume Bofill i Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill. La roda de premsa va ser al: COL·LEGI DE PERIODISTES Sala de rodes de premsa Rambla de Catalunya, 10, pral. Barcelona Per qualsevol consulta, podeu contactar amb Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill (620 587 300).

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar