T’apuntes als laboratoris de l’EDhack a Girona?

Els reptes són horitzons de canvi. Una barreja entre problema i oportunitat que ens permet enfocar la nostra creativitat i treballar per a transformar la societat. L’EDhack Krea Girona és l’espai per col·laborar plegades i donar resposta al repte de “Connectar l’educació i la cultura”.

Serà a la hackató del 22 i 23 de març on els equips d’ #EDHackers construiran solucions originals i compromeses. Ara bé, per estar preparats, volem escalfar motors amb algunes activitats obertes a tothom. Ja siguis docent, estudiant, programadora, emprenedor, tècnic cultural, artista o simplement tinguis l’ #ActitudEDhacker, estàs cridat a participar!

Començarem inspirant-nos amb una xerrada de Maria Acaso el 28 de febrer a les 11:30h a la Facultat d’Educació i Psicologia de l’UdG:

En molts casos i durant massa temps, les arts, la cultura i l’educació s’han entès com àrees separades que operen des de contextos diferenciats i amb finalitats massa vegades oposades. Analitzarem les grans similituds entre els tres conceptes així com la necessitat, no només de mantenir-los units, sinó que es fonguin entre ells de manera que no sapiguem ben bé què és art, què és educació i què és cultura.

María Acaso és una productora cultural que considera que l'actual sistema educatiu és obsolet i que cal un canvi urgent que anomena #rEDUvolution. Els seus projectes se centren a desafiar les divisions entre art i educació, allò acadèmic i allò popular, la teoria i la pràctica; a desenvolupar una educació contemporània i a transformar els formats de la transmissió del coneixement. És sòcia fundadora del col·lectiu Pedagogías Invisibles i presidenta del Comité Asesor en Arte Ciudadano de la Fundación Daniel y Nina Carasso a Espanya. En l’actualitat és cap de l’àrea d’educació del Museu Reina Sofia.

Amb l’Oriol Ripoll, ens equiparem amb eines, competències i actituds clau a l’hora de crear solucions d’impacte amb dos tallers a l’Estació Jove de Girona.

El primer laboratori serà el mateix 28 de febrer a les 18h: “Creativitat radical per a resoldre reptes socials”. Treballarem la creativitat aplicada per donar resposta a reptes educatius, socials i culturals. Posarem en pràctica diferents tècniques, descobrirem com podem pensar diferent (pensament lateral) i incorporarem mètodes creatius pràctics per aplicaren el nostre dia a dia.

També amb l’Oriol Ripoll realitzarem el segon laboratori el 7 de març a les 18h: “Prototipatge per a fer reals les idees més transformadores”. Aquest taller està focalitzat en la creació de prototips tangibles per tal d’obtenir models que ens puguin servir per aplicar-los als projectes educatius i culturals. Les nostres eines seran el diàleg constructiu i el contrast de les idees sorgides amb les dels altres i l’apropiació d’eines relacionades amb el món maker.

El projecte #EDhackKreaGirona està impulsat per l’ Ajuntament de Girona en col·laboració amb la Fundació Jaume Bofill, fent possible el creixement de la comunitat EDhack al territori.

Pots accedir a més informació i inscriure’t als laboratoris i a la hackató des de la web del projecte: girona.edhack.cat

També t’animem a estar connectat a les properes novetats, així com interactuar amb altres EDhackers des de l’etiqueta: #EDhackKreaGirona

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar