Vols conèixer dues iniciatives que impulsen l’Educació 360?

Des de l’aliança Educació 360 volem que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida i connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. En aquest sentit, són moltes les entitats a Catalunya que s’han recolzat en el treball comunitari per impulsar projectes que multipliquen les oportunitats educatives. En aquesta ocasió us presentem dues propostes que han participat a la crida #comunitatsqueeduquen per a oferir experiències d’aprenentatge que enriqueixen les trajectòries dels infants i joves.

La Riborquestra és una orquestra comunitària que té per finalitat oferir nous recursos a l’entorn i a les persones mitjançant l’aprenentatge artístic com a eina d’apoderament de la comunitat i la vinculació amb el territori. L‘orquestra actua com a motor creatiu que potencia els valors del respecte, la tolerància, l’autonomia, la interdependència així com el compromís i el treball en equip fomentant una cultura de l’esforç i del mèrit. El projecte parteix d’un model metodològic innovador i inclusiu que esdevé un clar exemple de democratització de la pràctica artística i un instrument de participació ciutadana. En aquest medi complex, la Riborquestra és un instrument clau per a la creació d’oportunitats, la cohesió social i l’orientació d’infants i joves en el seu esdevenir gràcies a la capacitació artística, comunicativa i social. El projecte actualment  és el resultat de la suma d’esforços de les famílies, professionals i la col·laboració d’equipaments i agents del territori com el casal Pou de la Figuera, el casal de joves Palau Alòs, l’Escola Cervantes, Escola Pere Vila, la Casa de la Sardana o el Centre Cívic Convent de St. Agustí.

A la plaça! Un estiu d’art per la convivència, impulsat per la Fundació Surt, és un conjunt de propostes dissenyades de forma conjunta entre les diverses entitats socioeducatives i Administracions del territori amb la finalitat d’afavorir les relacions de convivència entre els infants i joves del Districte 6 de Badalona. L ‘acció es desenvolupa anualment , tenint l’art i la intervenció en l’espai públic com a eixos transversals per generar espais de convivència intercultural, intergeneracional i en equitat de gènere. Les accions es dirigeixen principalment a infància i joventut, amb activitats puntuals per a famílies i gent gran. El projecte ha permès la millora de les relacions, l’impuls en l’educació en valors i  un major treball corresponsable, col·laboratiu i participatiu.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar