Com és l'educació a temps complet a Alemanya?

  • Data 24/02/2020

Vídeo resum de l'acte: Com és l'educació a temps complet a Alemanya? Les Ganztagsschulen: un model d’escola per a la qualitat pedagògica, l'equitat educativa i el benestar, celebrat el 22/1/2020.

Participen: Heike Kahl, directora de la Fundació alemanya per a la infància i la joventut, Josep González-Cambray, director general de Centres Públics del Departament d’Educació, Jaume Graells, regidor d'Educació de l'Hospitalet de Llobregat i Anna Simó, presidenta del Consell Escolar de Catalunya. Presenta l'acte Pilar Gargallo, presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica-FMRPC i Elena Sintes, cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill, modera la conversa amb els convidats.

Alemanya va començar a principis dels anys 2000 una reforma que l’ha portat a ampliar i transformar de manera radical els seus horaris escolars. Més temps educatiu i una nova cultura de l’aprenentatge els ha permès avançar cap a una major igualtat d’oportunitats educatives, oferir suport individualitzat a infants i adolescents i innovar en l’organització dels temps educatius per fer possible una educació millor.

Durant els darrers 15 anys, molts països han desenvolupat polítiques d’educació a temps complet amb l’objectiu d’ampliar les oportunitats educatives i millorar l’aprenentatge i el desenvolupament d’infants i joves. En aquests projectes s’aposta per què centres educatius i comunitats proporcionin conjuntament una educació integral, equitativa i amb benestar. Aquestes experiències internacionals han inspirat la proposta “Educació a l’hora” promoguda per la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. 

D’aquestes experiències, Alemanya és un dels països amb una trajectòria més llarga i rica d’educació a temps complet. Les Ganztagsschulen (escoles a temps complet) s’han estès pel sistema i han passat del 16,3% el curs 2002/03 al 69% al curs 2017/18 (primària i secundària).

Més informació a 

/agenda/com-es-leducacio-temps-complet-alemanya

http://www.educacioalhora.cat 

#EducacioAlhora

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar