Comprovem la nostra comprensió lectora creant un joc de preguntes amb Scratch i Makey Makey

  • Data 04/01/2024

El projecte BIBLIOTECH té l’objectiu de reactivar i enriquir les biblioteques escolars. Alhora, vol reivindicar que tot infant i adolescent té el dret de gaudir d’aquest espai educatiu imprescindible.

Les noves tendències, necessitats i expectatives de les comunitats educatives ens dibuixen unes biblioteques escolars on el foment del gust per la lectura convergeix amb el desenvolupament d'aprenentatges i les noves alfabetitzacions digitals i mediàtiques.

Apostem per unes biblioteques escolars que siguin el cor de les transformacions educatives actuals dels centres educatius. Espais contemporanis i vibrants on es generen noves oportunitats de lectura, experimentació i socialització.

En aquesta situació d'aprenentatge convidem l’alumnat a programar un joc de preguntes per posar a prova la comprensió d’un dels llibres de lectura del curs.

Com a classe, indagarem en estratègies de comprensió lectora i crearem un banc de preguntes, seguidament, organitzats en grups de treball, aprendrem a programar amb Scratch per donar vida a les preguntes tot creant un joc original. Finalment, dissenyarem un comandament amb Makey Makey que ens permetrà controlar el joc.

Per saber-ne més:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar