Crònica escolar: videonotícies des del croma

  • Data 28/12/2023

El projecte BIBLIOTECH té l’objectiu de reactivar i enriquir les biblioteques escolars. Alhora, vol reivindicar que tot infant i adolescent té el dret de gaudir d’aquest espai educatiu imprescindible.

Les noves tendències, necessitats i expectatives de les comunitats educatives ens dibuixen unes biblioteques escolars on el foment del gust per la lectura convergeix amb el desenvolupament d'aprenentatges i les noves alfabetitzacions digitals i mediàtiques.

Apostem per unes biblioteques escolars que siguin el cor de les transformacions educatives actuals dels centres educatius. Espais contemporanis i vibrants on es generen noves oportunitats de lectura, experimentació i socialització.

En aquesta situació d'aprenentatge l’alumnat es transormaran en periodistes d'un noticiari televisiu, utilitzant la tecnologia del croma. Combina creativitat, tecnologia i aprenentatge, convertint cada projecte en una peça única que reflecteix les vivències i descobriments dels infants a l'escola. L’alumnat no només aprendrà sobre la creació de notícies, sinó que també experimentarà el valor de la narració visual, la col·laboració i l'expressió creativa.


Aquest projecte els desafiarà a explorar i documentar els esdeveniments i aprenentatges de l'escola, com projectes de classe, iniciatives culturals o qualsevol tema d'interès comunitari. Utilitzant la tècnica del croma, els infants podran incloure imatges i vídeos de fons que enriqueixin les seves notícies.

Per saber-ne més:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar